Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πολυθέαμα για το 1821 από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 05/11/2021

Την Τρίτη μουσική παράσταση στον “Παρνασσό” με το “Ποτάμι” των Λίνου Κόκοτου και Φώντα Λάδη – Σε σπάνια εκτέλεση ο “Θούριος” του Ρήγα

|> Το μουσικό πολυθέαμα “Το Ποτάμι” (1986)  του Λίνου Κόκοτου σε ποίηση του Φώντα Λάδη, (μέλους της ΕΣΗΕΑ) θα παρουσιαστεί την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΣ “Παρνασσός” (Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8), με ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση, που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εορτασμών του 1821, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων. Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο έργο, που στην πρώτη του κυκλοφορία σε δίσκο είχε ερμηνεύσει η Σωτηρία Μπέλου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στην  παρουσίασή του στον “Παρνασσό”, βασικοί ερμηνευτές είναι ο Κώστας Μακεδόνας και η Σοφία Παπάζογλου, με αφηγητή των κειμένων τον Κώστα Καστανά. Συμμετέχει ο Δημήτρης Κανέλλος

Το πολυθέαμα πλαισιώνεται από σύντομα κείμενα Ελλήνων και ξένων ιστορικών, περιηγητών και λογοτεχνών, καθώς και αφηγήσεις αγωνιστών του 1821 και αναφορές φιλελλήνων της εποχής. Παράλληλα θα ακουστούν προεπαναστατικά, δημοτικά και έντεχνα τραγούδια, που έχουν ιδιαίτερα αγαπηθεί, καθώς και ο “Θούριος” του Ρήγα σε μια ελάχιστα γνωστή εκτέλεση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: