Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχαία Νεμέα: Βραβείο Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

ΕU,ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 15/06/2022

Τιμήθηκαν και άλλοι 11 χώρο που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρώπης και την οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

|> Ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας και άλλοι ένδεκα χώροι, τιμήθηκαν χθες με το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για το 2021.

Η εκδήλωση έγινε στις 13 και 14/6 και τιμήθηκαν συνολικά 12 χώροι, οι οποίοι που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρώπης και στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Μαρίγια Γκαμπριέλ, επίτροπος Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, εγκαινίασε την τελετή, η οποία ήταν ανοικτή στο κοινό, ενώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας έγινε συζήτηση για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέοι στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της κοινής ιστορίας της ΕΕ.

Εν όψει της τελετής, η επίτροπος Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε: «Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η ψυχή της Ευρώπης. Αποτελεί έκφραση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας, διαμορφώνει τη συλλογική μας ζωή και το μέλλον μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να προστατευτεί και να αναγνωριστεί. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τους δώδεκα βραβευθέντες χώρους και ενθαρρύνω όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να τους επισκεφθούν και να βιώσουν από πρώτο χέρι την πολιτιστική τους αξία.».

Σημειώνεται ότι το 2022 σηματοδοτεί επίσης τη 10η επέτειο του Σήματος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και, με την ευκαιρία αυτή, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, εμπειρογνώμονες και ενδιαφερόμενα μέρη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: