Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εμβληματική η εκδήλωση για τα 80 χρόνια του ΠαΠει

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 07/11/2018

Τιμήθηκε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο Δημοτικό παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

|> Εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η εκδήλωση άρχισε με βίντεο παραγωγής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με θέμα την ιστορία του πανεπιστημίου, το οποίο επαίνεσε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελος Κότιος. Επίσης, αναφέρθηκε και στη συνεργασία που έχει το πανεπιστήμιο με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζοντάς την εξαιρετική.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στάθηκε στην «ανάγκη να αποτρέψουμε την επικυριαρχία του “οικονομικού” επί του “θεσμικού”, η οποία συνιστά μέγιστο κίνδυνο για την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και τη λειτουργία της υπέρ της δημοκρατικής Αρχής και της υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος.

Ακολούθησαν ομιλίες από τον πρύτανη, τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθηγητή Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Το παρών στην γιορτή για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου έδωσε πλήθος προσωπικοτήτων του πολιτικού κόσμου αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Πνευστών, του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, με έργα Μπιζέ, Χατζιδάκι κ.ά.

Οι εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς ολοκληρώνονται την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: