Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στην 6η Σύνοδο Κορυφής Κίνας και CEEC συμμετείχε σαν παρατηρητής ο Στέργιος Πιτσιόρλας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 29/11/2017

Έγιναν διμερείς συναντήσεις

|> Τις εργασίες της 6ης Συνόδου Κορυφής Κίνας και χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEEC) παρακολούθησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας στη Βουδαπέστη. Και στο πλαίσιο της Συνόδου, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει ως παρατηρητής, ο υφυπουργός είχε διμερείς συναντήσεις με εκπροσώπους κυβερνήσεων χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Αντικείμενο της διακρατικής συνεργασίας, που είναι ευρέως γνωστή ως μηχανισμός “16+1”, αποτελούν η προώθηση της κινεζικής πρωτοβουλίας “One Belt One Road” και η επέκταση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Επίσης, ενθαρρύνει τις συμμετέχουσες χώρες να επιταχύνουν τα προγράμματα συνδεσιμότητας και να ενισχύσουν τις επενδύσεις σε τομείς όπως η τεχνολογία, η βιομηχανία, η ενέργεια και ο τουρισμός.

Ως παρατηρητές παρακολούθησαν τη Σύνοδο, εκτός από την Ελλάδα, η Αυστρία, η Ελβετία, η Λευκορωσία, εκπρόσωπος της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Τέλος, στο πλαίσιο της 6ης Συνόδου CEEC, πραγματοποιήθηκε το Forum Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 επιχειρηματίες από την Κίνα και από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Απάντηση