Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το ΕΒΕΠ, η ηλεκτροκίνηση και η δωρεά τριών φορτιστών

Χωρίς κατηγορία στις 27/08/2020

Τι προβλέπει το πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά ή μίσθωση e-οχημάτων

|> Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) στηρίζει έμπρακτα την ηλεκτροκίνηση όλων των οχημάτων στο πλαίσιο των γενικότερων προσπαθειών του να συνδράμει σε σχεδιασμούς που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος.

Με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας kinoumeilektrika.ypen.gr, υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στη δράση “ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ για το 2020, επιδοτεί την αγορά ή τη μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων ως εξής:

  • Για ΙΧ και επαγγελματικά αυτοκίνητα με λιανική τιμή, προ φόρων, έως 30.000 ευρώ, η επιδότηση είναι 20% με όριο τα 6.000 ευρώ. Από 30.001 έως 50.000 ευρώ η επιδότηση είναι 15% με όριο τα 6.000 ευρώ.
  • Για δίκυκλα/τρίκυκλα, ποσοστό 20% επί της αξίας με όριο τα 800 ευρώ.
  • Για ποδήλατα, ποσοστό 40% με όριο τα 800 ευρώ.
  • Για ταξί η επιδότηση είναι 25% επί της λιανικής τιμής, προ φόρων, με όριο τα 8.000 ευρώ ή, για plug in υβριδικό μοντέλο, ποσοστό 15% με όριο τα 5.500 ευρώ.

Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να ζητήσουν επιπλέον επιδότηση 500 ευρώ για αγορά έξυπνου οικιακού φορτιστή (σε συνδυασμό με αγορά ΙΧ, όχι ποδηλάτου ή σκούτερ). Με απόσυρση παλαιού οχήματος/δικύκλου (εξαιρούνται τα ποδήλατα) παρέχεται επιπλέον μπόνους 1.000 και 400 ευρώ αντίστοιχα.

Το δ.σ. του Επιμελητηρίου ομόφωνα αποφάσισε να δωρίσει στον Δήμο Πειραιά 3 πυλώνες φόρτισης για τα κεντρικά σημεία της πόλης του Πειραιά, με πρώτο σημείο τοποθέτησης στο Parking του Μεγάρου του ΕΒΕΠ, συμβολικά δίπλα στον σταθμό του Ηλεκτρικού.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε ότι η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι μέλημα όλων. Οι παραγωγικές τάξεις, που εκφράζει το Επιμελητήριό μας, έχουν ταχθεί υπέρ της προώθησης και εν γένει της ανάπτυξης τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, όπως η ηλεκτροκίνηση. Και ότι “αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι για ένα αύριο απαλλαγμένο από τους αέριους ρύπους και τις συνέπειές τους για το περιβάλλον, αλλά και για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: