Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τον Μάρτιο του 2024 στη Γένοβα θα γίνει η ετήσια Ευρωπαϊκή Σύνοδος της CLIA

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 02/08/2023

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής – Επίκεντρο η καινοτομία, η βιωσιμότητα και η κοινότητα της κρουαζιέρας

|> Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) ανακοινώνει ότι η Γένοβα θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής του 2024 και τη νέα Έκθεση Καινοτομίας ‘’Innovation Expo’’ της CLIA. Και οι δύο εκδηλώσεις θα είναι μέρος μιας εβδομάδας δραστηριοτήτων από τις 11 έως τις 14 Μαρτίου 2024, με επίκεντρο την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την κοινότητα της κρουαζιέρας.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Λιγουρίας, τον Δήμο της Γένοβας, τη Λιμενική Αρχή και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Γένοβας, κορυφαία στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας, καινοτόμοι επαγγελματίες και πολιτικοί ηγέτες θα συγκεντρωθούν για να αναδείξουν τον ηγετικό ρόλο του κλάδου στην παροχή λύσεων περιβαλλοντικής και τουριστικής διαχείρισης.

Η Έκθεση Καινοτομίας της CLIA είναι ένα νέο φόρουμ για προμηθευτές και συνεργάτες του κλάδου της κρουαζιέρας ή για ενδιαφερόμενους για συνεργασία, με έμφαση στη ναυτιλιακή τεχνολογία και τη φιλοξενία. Η Έκθεση θα παρουσιάσει λύσεις και προϊόντα από όλη την Ευρώπη, την Ιταλία και ειδικότερα τη Λιγουρία και τις γύρω περιοχές.

Η CLIA Innovation Expo θα φιλοξενήσει έναν Κόμβο Καινοτομίας όπου προγραμματιστές και πάροχοι λύσεων τεχνολογίας σε διάφορες κατηγορίες θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν νέα προϊόντα και λύσεις για τον κλάδο.

Μεταξύ άλλων, το Περίπτερο ‘’A Taste of Cruise’’ θα περιλαμβάνει έναν χώρο γαστρονομικής επίδειξης και θα φέρνει σε επαφή προμηθευτές ξενοδοχείων, τροφίμων και ποτών με υπεύθυνους λήψης αποφάσεων των εταιρειών κρουαζιέρας σε θέματα προμηθειών και αναζήτησης νέων προσφορών.

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής θα αποτελέσει συνέχεια των επιτυχημένων Συνόδων Κορυφής της CLIA στη Γένοβα το 2022 και στο Παρίσι το 2023, όπου συγκεντρώθηκαν θεσμικοί εκπρόσωποι και ενδιαφερόμενα μέρη από όλη την αλυσίδα εφοδιασμού για να συζητήσουν βασικά ζητήματα πολιτικής και εξελίξεις στον κλάδο.

Ο Pierfrancesco Vago, πρόεδρος της CLIA και εκτελεστικός πρόεδρος της MSC Cruises, δήλωσε: «Η βιωσιμότητα και η καινοτομία είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κλάδου της κρουαζιέρας και αυτή η εβδομάδα δραστηριοτήτων θα το αποδείξει με σαφήνεια. Ολόκληρος ο κλάδος της κρουαζιέρας θα στείλει εκπροσώπους, συμπεριλαμβανομένων ανώτατων στελεχών και αγοραστών, δίνοντας μία μοναδική ευκαιρία σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με τον κλάδο μας να έρθει και να παρουσιάσει τα προϊόντα, τις λύσεις και τις υπηρεσίες του. Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις και η Γένοβα, ως κορυφαίο ευρωπαϊκό λιμάνι κρουαζιέρας και κέντρο ανάπτυξης ναυπηγικής και θαλάσσιας τεχνολογίας, είναι ιδανικός οικοδεσπότης».

«Ο κεντρικός ρόλος της Λιγουρίας στη βιομηχανία κρουαζιέρας, αναγνωρίζεται για άλλη μια φορά από μια διεθνή πρωτοβουλία», εξηγεί ο πρόεδρος της Περιφέρειας της Λιγουρίας, Giovanni Toti, και προσθέτει: «Χάρη στην CLIA, οι νέες προκλήσεις της γαλάζιας οικονομίας θα περάσουν από την περιοχή μας για να δούμε το μέλλον του κλάδου: μαζί θα χαράξουμε την πορεία προς έναν πιο βιώσιμο τουρισμό κρουαζιέρας και προς τον στόχο η καινοτομία να βοηθήσει στη χάραξη νέων συνόρων στη ναυτιλία. Η επιλογή να φιλοξενήσει η Γένοβα αυτές τις εκδηλώσεις επιβεβαιώνει την ικανότητα της Περιφέρειας της Λιγουρίας, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Λιμενικής Αρχής και του Δήμου της Γένοβας να συνεργαστούν για την προσέλκυση σημαντικών εκδηλώσεων που σχετίζονται με τον πολιτιστικό και συνεδριακό τουρισμό. Είναι μια μοναδική ευκαιρία προβολής όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για όλα τα λιμάνια της Λιγουρίας».

Ο Marco Bucci, δήμαρχος της Γένοβας, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για τη Γένοβα. H Σύνοδος Κορυφής της CLIA αντιπροσωπεύει τη στρατηγική σημασία της πόλης μας στον ιταλικό και ευρωπαϊκό τομέα κρουαζιέρας. Έχουμε ανακάμψει και ξεπεράσαμε τα προπανδημικά μεγέθη, χάρη στην εξαιρετική ομαδική δουλειά. Στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να εξασφαλίσουμε και να ξεπεράσουμε τους επιβάτες των τελευταίων ετών, αποδεικνύοντας ότι η πόλη μας είναι όλο και πιο ζωντανή και ελκυστική για Ιταλούς και ξένους επισκέπτες».

Ο Paolo-Emilio Signorini, πρόεδρος του Λιμανιού της Γένοβας, είπε: «Είναι τιμή μας που έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στη Γένοβα, τον κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρας της Μεσογείου, ένα τόσο σημαντικό γεγονός για τον κλάδο της κρουαζιέρας. Φέτος, με πρόβλεψη για πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιέρας, τα λιμάνια της Λιγουρίας είναι έτοιμα να εδραιώσουν την ηγετική παρουσία τους στη Μεσόγειο. Οι τομείς των λιμανιών, της ναυτιλίας, των ναυπηγείων και της κρουαζιέρας αντιπροσωπεύουν μια τεράστια προστιθέμενη αξία για την οικονομία της Περιφέρειας της Λιγουρίας και της πόλης της Γένοβας. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η Γένοβα θα είναι σε θέση να προσελκύσει τους σημαντικότερους παράγοντες του κλάδου στην προσεχή Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Κρουαζιέρας».

Από την πλευρά του, ο Luigi Attanasio, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Γένοβας, τόνισε: «Είμαστε περήφανοι που η Γένοβα φιλοξενεί για δεύτερη φορά την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της CLIA και την πρώτη CLIA Innovation Expo, η οποία θα περιλαμβάνει ένα περίπτερο «Taste of Cruise» και έναν Κόμβο Καινοτομίας που θα επιτρέψει στη Λιγουρία και τις γύρω περιοχές να παρουσιάσουν πολλούς νέους παρόχους των καλύτερων τροφίμων, ποτών και τεχνικών καινοτομιών στον κόσμο για τη βιομηχανία κρουαζιέρας».

Η Marie-Caroline Laurent, γενική διευθύντρια Ευρώπης της CLIA, σημείωσε: «Ο κλάδος της κρουαζιέρας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Αυτά τα γεγονότα θα αναδείξουν τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη πρωτοπορεί στη ναυπήγηση κρουαζιερόπλοιων και τι αυτό συνεπάγεται για την ευρωπαϊκή οικονομία. Ταυτόχρονα, η Ευρώπη δίνει τον τόνο σε θέματα βιωσιμότητας και ο κλάδος της κρουαζιέρας χρησιμοποιεί την καινοτομία και την τεχνογνωσία του για να βοηθήσει στην υλοποίηση των στόχων της Ευρώπης για το κλίμα. Η συνεργασία είναι το κλειδί για την καινοτομία και ανυπομονούμε για μια εβδομάδα συζητήσεων, εκθέσεων και workshop, που θα παρουσιάσουν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο κλάδος μας».

Η εβδομάδα των εκδηλώσεων θα συγκεντρώσει υπεύθυνους λήψης αποφάσεων των εταιρειών κρουαζιέρας, ανώτερους εκπροσώπους ναυπηγείων, νηογνώμονες, εκπροσώπους λιμανιών και προορισμών, καθώς και κυβερνητικούς φορείς, ειδικούς στις ναυτιλιακές τεχνολογίες και προμηθευτές –υφιστάμενους και δυνητικούς– του κλάδου της κρουαζιέρας με έμφαση στην τεχνολογία και τη φιλοξενία.

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το συναρπαστικό γεγονός και για συμμετοχές, επισκεφθείτε τη διεύθυνση Cruising.org/CruiseWeekEurope.
  • Για λεπτομέρειες σχετικά με την παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών στην Έκθεση Καινοτομίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν email στη διεύθυνση InnovationExpo@cruising.org.

Απάντηση