Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύστημα ασφαλούς πρόσβασης στην πλαζ Βοτσαλάκια

Χωρίς κατηγορία στις 22/07/2021

Τοποθετήθηκε το Seatrac” για άτομα με αναπηρία ή δυσκολία στην κίνηση – Σύντομα θα τοποθετηθεί και στην παραλία Φρεαττύδας

|> Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε, για ακόμα μια χρονιά, στην πλαζ Βοτσαλάκια το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης “Seatrac” για άτομα με αναπηρία ή δυσκολία στην κίνηση, για την απρόσκοπτη και άμεση πρόσβασή  τους στην θάλασσα.

Το σύστημα πρόσβασης “Seatrac” είναι εύχρηστο, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. Βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του ναυαγοσώστη και επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών. Επιπλέον, ο χώρος στάθμευσης μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝ στα Βοτσαλάκια, διαθέτει θέσεις στάθμευσης για τα άτομα με αναπηρία.

Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα το “Seatrac”,  θα τοποθετηθεί και στην παραλία της Φρεαττύδας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Αποτελεί καθήκον, αλλά και ηθικό μας χρέος, να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις στην πόλη μας, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες και να μην υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού για τα άτομα με αναπηρία.  Τοποθετήσαμε λοιπόν για ακόμα μια χρονιά το καινοτόμο σύστημα “Seatrac” στην παραλία Βοτσαλάκια, προκειμένου να διευκολύνουμε την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία ή με δυσκολία στην κίνηση στην θάλασσα, έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν μια απλή δραστηριότητα, όπως είναι το κολύμπι. Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή, η οποία είναι εύχρηστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από τους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες. Πολύ σύντομα το “Seatrac” θα τοποθετηθεί και στην παραλία της Φρεαττύδας, έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν αυτόνομη πρόσβαση και στις δυο παραλίες της πόλης μας. Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες να σεβαστούν και να προστατεύσουν το “Seatrac” και να μην δούμε φαινόμενα βανδαλισμών και φθορών, ειδικά σε μια υποδομή που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία».

 Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης Αλέξανδρος Αργουδέλης, είπε:

«Για άλλη μια χρονιά, δίνοντας προτεραιότητα στα άτομα με αναπηρία, τοποθετήσαμε το “Seatrac”, ένα καινοτόμο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα της πρόσβασης στην πλαζ Βοτσαλάκια στα άτομα με αναπηρία ή με δυσκολία στην κίνηση, μέσω των ειδικά διαμορφωμένων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ στην πλαζ αλλά και του ειδικά διαμορφωμένου ξύλινου διαδρόμου μέχρι το “Seatrac”. Tο αμέσως επόμενο διάστημα, ίδιο σύστημα θα τοποθετηθεί και στην παραλία της Φρεαττύδος, όπως πρωτοπόρα υλοποιήσαμε στη πλαζ Βοτσαλάκια το 2015».

>>> Όμως, η πρόσβαση στη θάλασσα στα Βοτσαλάκια, είναι προβληματική έως και αδύνατη και για άτομα χωρίς κάποια κινητική δυσκολία. Είναι ένα “αιώνιο” πρόβλημα! Έχουν ριχτεί μπάζα στον βυθό, κάποια “αμαρτωλή” εποχή, αλλά από τότε μέχρι σήμερα -αν και έχει περάσει μισός αιώνας- δεν έχει γίνει ουδεμία σοβαρή προσπάθεια, ώστε ο Πειραιάς να αποκτήσει μία “ανθρώπινη” πλαζ και να γίνουν παρελθόν τα  μικροατυχήματα λουομένων στα Βοτσαλάκια. Αλλού δημιουργούν ωκεανούς στην έρημο και ολόκληρος Πειραιάς δεν έχει μία πλαζ…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: