Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ελπίδες ότι θα καθαρίσει ο Πειραιάς με τις γειτονιές του

Εν Δημω στις 17/02/2020

Τοποθετήθηκαν 600 νέοι κάδοι απορριμμάτων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες

|> Συνεχίζονται από τον Δήμο Πειραιά οι εργασίες και οι παρεμβάσεις, για μία καθαρή πόλη, στο κέντρο και στις γειτονιές της.

Συγκεκριμένα, 600 νέοι κάδοι απορριμμάτων τοποθετήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και σκοπός είναι μέσα στην επόμενη διετία να αντικατασταθούν όλοι οι κάδοι στην πόλη, ενώ θα τοποθετηθούν 300 νέα επικαθήμενα καλαθάκια στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Επίσης, συνεργεία της διεύθυνσης Καθαριότητας με τη συνδρομή της διεύθυνσης Πρασίνου, προχώρησαν σε εκτεταμένο καθαρισμό δυο εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στα Καμίνια και στην Παλαιά Κοκκινιά, τα οποία αποτελούσαν εστία μόλυνσης. Ανάλογη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και στο οικόπεδο ιδιοκτησίας ΙΚΑ απέναντι από την Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες για τον καθαρισμό του οικοπέδου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΔΠ, καθημερινά πλένονται πεζοδρόμια με νέα πιεστικά μηχανήματα, καθώς και κάδοι και σημεία που χρήζουν παρέμβασης με νέες μεθόδους καθαρισμού. Επιπλέον, οχήματα του τομέα Καθαριότητας επιχειρούν με σάρωθρα και πλυστικά μηχανήματα σε δρόμους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Πειραιά, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρές οι γειτονιές της πόλης μας.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι ο στόλος του τομέα Καθαριότητας έχει ήδη ενισχυθεί, ενώ το επόμενο διάστημα ο ΔΠ θα παραλάβει νέα οχήματα, στο πλαίσιο ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του νευραλγικού αυτού τομέα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι η προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας στον Πειραιά συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις για την καθαριότητα στον Πειραιά, τόνισε ότι η πόλη είναι καθαρότερη από ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Στη συνέχεια τόνισε: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των δημοτών μας. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης μας, προκειμένου ο Πειραιάς να είναι όσο γίνεται πιο καθαρός. Αν όλοι μας επιμείνουμε και εργαστούμε σκληρά και με υπευθυνότητα κάθε μέρα η πόλη μας θα είναι ακόμα καλύτερη».

Ακολούθως ο δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους από το προσωπικό συμμετέχουν σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια και να είναι βέβαιοι όλοι, ότι κανένας δεν θα μείνει εκτός αυτής της προσπάθειας να είναι η πόλη μας πιο καθαρή, όπως αξίζει στους Πειραιώτες».

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να συμβάλλουν και οι πολίτες στην προσπάθεια του Δήμου για έναν καθαρό Πειραιά, λέγοντας πως οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε τους δημόσιους χώρους, προκειμένου να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και τόνισε: «Η μάχη για την καθαριότητα στον Πειραιά είναι δύσκολη και συνεχής, όμως θα τα καταφέρουμε. Η πόλη μας θα είναι καθαρή και όμορφη, όπως της αξίζει».

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι πραγματοποιείται μια μεγάλη αλλαγή στη λειτουργία των υπηρεσιών Καθαριότητας, επισημαίνοντας ότι καθημερινά υλοποιούνται προγραμματισμένες εργασίες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες προκειμένου να είναι καθαρή η πόλη.

Απάντηση