Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τουριστική – πολιτιστική συνεργασία με Ισραήλ για ανάδειξη της Σαλαμίνας

ΕΛΛΑΔΑ στις 16/09/2015

Αδελφοποίηση με Άκρα

Το Διεθνές Ίδρυμα “Σαλαμίς” πρόκειται να συμμετάσχει στην 22η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Τελ Αβίβ IMTM 2016 προβάλλοντας το νησί και τις μοναδικές του ομορφιές σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νήσων ύστερα από την πρόσκλησή της Πρέσβη του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν-Αμπα στον aντιπρόεδρο του iδρύματος και επί τιμή σύμβουλο τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Κυριάκου Μαριδάκη και με την υποστήριξη της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μαριδάκη η συμμετοχή του νησιού στην διεθνή έκθεση θα έχει διττό χαρακτήρα, αφ΄ενός να ενισχυθεί η «επικοινωνία» της Σαλαμίνας με την τουριστική αγορά του Ισραήλ και αφ΄ετέρου την παγκόσμια προβολή.

Αδελφοποίηση

Εξ άλλου, η Ισραηλινή Πρέσβης  Ιριτ-Μπεν Αμπα στην συνάντηση που είχε τον Μάιο στην Ισραηλινή Πρεσβεία με τους εκπροσώπους του ιδρύματος “Σαλαμίς” τον αντιπρόεδρο Πολιτισμού του δήμου Σαλαμίνος  Κων. Μαριδάκη, τον ειδικό σύμβουλο εκπρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Νήσων ναύαρχο Σταυρο Πλατή, αποδέχτηκε την πρόταση του Κυριάκου Μαριδάκη για την αδελφοποίηση της ιστορικής Σαλαμίνας με την επίσης ιστορική αρχαία πόλη Άκκρα, όπου και το αρχαίο λιμάνι που αποτελούν μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO.

Η Άκρα (Άκη η ονομασία της στα ελληνικά) ήταν σημαντική ελληνική πόλη της αρχαιότητας λόγω της στρατηγικής της θέσης. Συμφωνα επίσης με τον ελληνικό μύθο, ο Ηρακλής επισκέφτηκε την Άκρα για να θεραπεύσει τις πληγές του από μοναδικά θεραπευτικά βότανα.

Η Ισραηλινή Πρέσβης διαβεβαίωσε στον αντιπρόεδρο Πολιτισμού του δήμου Σαλαμίνος Κωνσταντίνο Μαριδάκη ότι θα στηρίξει την πρόταση της αδελφοποίησης και προβλέπει σε μια άμεση συνεργασία με τον δήμο της Σαλαμίνος μαζί με το ίδρυμα «Σαλαμίς» τόσο για τα θέματα πολιτισμού όσο και για τα θέματα της τουριστικής ανάδειξης της ιστορικής Σαλαμίνας που σχετίζονται με τη πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021 και 2.500 χρονια από την Ναυμαχία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: