Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τραγωδία στο Αιγαίο και ύποπτη τουρκική πρόκληση

ΕΛΛΑΔΑ στις 11/02/2016

Νεκροί τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου “Agusta Bell 212” του Πολεμικού Ναυτικού στη νησίδα Κίναρο και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι τρεις αξιωματικοί χειριστές του, είναι νεκροί. Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση, τον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου.

Το ίχνος του ελικοπτέρου, το οποίο είχε απονηωθεί από φρεγάτα, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης «Αστραπή 2/16», είχε χαθεί στις 02.45 σήμερα το πρωί, σε περιοχή δυτικά της Λέρου.

Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.

Ο υπουργός Πάνος Καμμένος, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

Όμως δεν είναι μόνον το δυστύχημα με τον χαμό των τριών παλληκαριών, αλλά κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να καρπωθούν από την ελληνική τραγωδία, σε σημείο που ίσως και να κινούν υποψίες…

Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τον άδικο χαμό των τριών αξιωματικών στα νερά του Αιγαίου, η Άγκυρα προκαλεί τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ζητώντας να αναλάβουν την έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.
Με τον τρόπο αυτόν η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και εμμέσως πλην σαφέστατα επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για το μισό αρχιπέλαγος. Ας σημειωθεί δε ότι οι έρευνες διεξάγονται στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λέρο και την Αμοργό.

Κατά μία έννοια η τουρκική «προσφορά», αποτελεί έναρξη νέων τουρκικών προκλητικών δράσεων, που ίσως έχουν σχέση με την γερμανοτουρκική μεθόδευση για εμπλοκή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο. Επ’ αυτού η Ελλάδα είχε αρνηθεί, αλλά υπαναχώρησε ένα 24ωρο αργότερα.

>>> Ο αδικοχαμένος υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς είχε συγγενική σχέση με τον επιχειρηματία της καφετέριας “Mikel” του Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη 132 & Βασ. Γεωργίου Α’).

Απάντηση