Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τρία νέα σύγχρονα σχολικά κτήρια για τον Δήμο Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 25/02/2021

Το έργο αναλαμβάνει η ΚΤΥΠ ΑΕ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής

|>Τρία νέα σύγχρονα σχολικά κτήρια δημιουργούνται στον Δήμο Πειραιά από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ ΑΕ), στα οποία θα μεταφερθούν δύο Δημοτικά σχολεία και ένα Γυμνάσιο της πόλης μας. Το σημαντικό αυτό γεγονός, επισφραγίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και της αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Ασπασίας Αλιγιζάκη, με τον πρόεδρο της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» Τιμολέοντα  Κατσίπο και  τον διευθύνοντα σύμβουλο Αθανάσιο Γιάνναρη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής Έργων της ΚΤΥΠ ΑΕ Θεόδωρος Κυριαζόπουλος.

Αναλυτικότερα η «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» έχει εντάξει στον άμεσο προγραμματισμό της, την ανέγερση 3 νέων σχολικών μονάδων στον Δήμο Πειραιά, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της  Περιφέρειας Αττικής.

Σε νέα σχολικά κτήρια θα στεγαστούν τρία σχολεία  ως ακολούθως:

  • 38 Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη 120 και Nοταρά.
  • 30 Δημοτικό Σχολείο Πειραιά,  στη Γυθείου-Κουμουνδούρου- Ψαρρών.
  • 7ο   Γυμνάσιο Πειραιά, στη Mήλου-Aιγάλεω-Σαλαμίνος.

Σύμφωνα με την ΚΤΥΠ ΑΕ,  η δημοπράτηση του έργου αναμένεται την άνοιξη του 2022, ενώ η ολοκλήρωσή του το 2024-2025.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η δημιουργία των τριών νέων σχολικών κτηρίων είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ο Δήμος Πειραιάς υστερεί διαχρονικά σε σύγχρονες σχολικές υποδομές. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Πρόκειται για μια καλή αρχή στο μείζον ζήτημα εκσυγχρονισμού των σχολικών μονάδων της πόλης, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τη σημερινή διοίκηση της ΚΤΥΠ ΑΕ. Επιπλέον, ως Δήμος Πειραιά προχωρήσαμε από την πρώτη μας θητεία και συνεχίζουμε ακόμη σε ανακατασκευές σχολικών κτηρίων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, ωστόσο όπως έχω ξαναπεί, δεν αρκούν. Ο Πειραιάς, οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι μαθητές, που αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, δικαιούνται νέες και ασφαλείς σχολικές μονάδες. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να διεκδικούμε τη δημιουργία όσο γίνεται περισσότερων νέων σχολικών κτηρίων, τα οποία να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Μια ακόμη παράμετρος είναι πως στη νέα προγραμματική της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.), υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης κονδυλίων για τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για την εποικοδομητική  μας συνεργασία, η οποία έχει πλέον απτό,  θετικό αντίκτυπο στην πόλη μας. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Πειραιά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: