Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σαν σήμερα πριν 194 χρόνια, κάτι κρίθηκε εκεί στο Ναυαρίνο…

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 20/10/2021

Το Ίδρυμα Ευγενίδου εκθέτει 125 πρωτότυπα τεκμήρια και παρουσιάζει σε εικονική πραγματικότητα τη Ναυμαχία που καθόρισε την εξέλιξη της ΕλληνικήςΕπανάστασης

|> Με αφορμή την επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827) που καθόρισε την πορεία της Ελληνικής Επανάστασης, το Ίδρυμα Ευγενίδου, στο πλαίσιο του προγράμματος “ΝΑΥΣ”, διοργανώνει μια σειρά από δράσεις και προτείνει:

Α. Επίσκεψη στην έκθεση «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα»

Η έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Παρουσιάζονται 125 πρωτότυπα τεκμήρια μοναδικής ιστορικής αξίας που «μαρτυρούν» τον αγώνα των Ελλήνων στην θάλασσα και «ζωντανεύει» η Ναυμαχία του Ναυαρίνου μέσα από σπάνια πρωτότυπα τεκμήρια, εντυπωσιακές ψηφιακές εφαρμογές VR και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις πλοίων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΑΥΣ, καθώς και σχετικά βίντεο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Β. Εικονικό Μουσείο: «Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου… αλλιώς!»

Tο εικονικό μουσείο για την Ναυμαχία του Ναυαρίνου υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου “ΝΑΥΣ” με συντονιστή το Ίδρυμα Ευγενίδου και επιστημονικό υπεύθυνο το Τμήμα Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και προσφέρει (μέσω Internet) μία μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, ώστε να καλύτερα κατανοητή η Ναυμαχία.

Γ. Podcast: «Οι Ναυτικές Εκστρατείες του Αγώνα»

Η καθηγήτρια Ναυτιλιακής Ιστορίας και επιστημονική σύμβουλος της έκθεσης Τζελίνα Χαρλαύτη αναδεικνύει τους τρόπους διεξαγωγής πολέμου στη θάλασσα και την ποικιλότροπη συμβολή των ναυτότοπων στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία. Κάνει, ακόμα, μία εκτενή αναδρομή στις ναυτικές εκστρατείες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Επανάστασης και ολοκληρώνει την αφήγηση με την καθοριστικής σημασίας ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: