Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το ιδιωτικό γηροκομείο σφραγίστηκε και ηλικιωμένοι πήγαν στο Γηροκομείο Αθηνών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 17/02/2023

Πατούλης: ‘’Μόνη μας έννοια η προάσπιση της ασφάλειας και της υγείας τους. Ως Περιφέρεια θα σταθούμε στο πλευρό τους’’ 

|> Με έξι ασθενοφόρα που μίσθωσε η Περιφέρεια Αττικής απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί, παρουσία και της Αστυνομίας, εννέα ηλικιωμένοι που διέμεναν στο ‘’αμαρτωλό’’ γηροκομείο του Κορυδαλλού και διακομίστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο Γηροκομείο Αθηνών, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας και συνεννόησης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Συνολικά θα διακομιστούν στο Γηροκομείο Αθηνών 11 ηλικιωμένοι για τους οποίους δεν υπήρξε μέριμνα για την απομάκρυνσή τους από συγγενικά τους πρόσωπα. Δύο εξ αυτών έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο Κορυδαλλού απομακρύνθηκαν από τους συγγενείς τους.

Στο Γηροκομείο Αθηνών μετέβη ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Δομής Σπύρο Χαμακιώτη και τον γενικό διευθυντή της Δομής Κ. Σολδάτο για τη κλινική κατάσταση των ηλικιωμένων που διακομίστηκαν και επισκέφθηκε τους χώρους όπου θα φιλοξενηθούν.

Μετά την απομάκρυνση των ηλικιωμένων, κλιμάκια της διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας εισήλθαν στους χώρους του ιδιωτικού γηροκομείου Κορυδαλλού και προέβησαν σε σχετικούς ελέγχους. Ακολούθησε η σφράγιση της Μονάδας από κλιμάκια της Αστυνομίας, με βάση τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας.

Παρούσα ήταν η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου η οποία βρισκόταν από νωρίς το πρωί στη γηροκομείο του Κορυδαλλού προκειμένου να εποπτεύσει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και την ανακούφισή μου που η σημερινή διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Κορυδαλλού και η μεταφορά τους εδώ στο Γηροκομείο Αθηνών, σ’ ένα περιβάλλον υγιές και ασφαλές, κύλησε ομαλά. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Σπύρο Χαμακιώτη καθώς και όλα τα στελέχη του Γηροκομείου Αθηνών για τη θερμή και άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημά μας να φιλοξενήσουν ηλικιωμένους που διέμεναν στη Δομή του Κορυδαλλού. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου για τη συνεργασία και την ουσιαστική συμβολή της στην άρτια διεξαγωγή της διαδικασίας απομάκρυνσης των συμπολιτών μας καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Μόνη μας έννοια η προάσπιση της υγείας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας προκειμένου να νιώσουν ξανά ασφαλείς και προς αυτή την κατεύθυνση θα σταθούμε στο πλευρό τους για την αμεσότερη ανακούφιση τους. Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας να μεριμνούμε και να προβαίνουμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, με βάση και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου όλοι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας της Αττικής, να νιώθουν ασφαλείς».

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, είπε:

«Κύλησαν όλα ομαλά και οι ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια στο Γηροκομείο Αθηνών, κατόπιν σχετικής παρέμβασης του περιφερειάρχη. Η Δομή του Κορυδαλλού σφραγίστηκε με βάση την απόφαση που είχαμε εκδώσει ως Περιφέρεια, δίνοντας ένα οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη για όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να δοθεί οριστική λύση σε αυτό το ζήτημα καθώς και τις υπηρεσίες μας για τη συμβολή τους. Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να προχωράμε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες με βάση τις αρμοδιότητές μας, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα και όπως ορίζει η συνείδησή μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: