Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το  δελτίο ‘‘Θόρυβος & Σήματα’‘ της ‘‘Κίνησης Πολιτών’‘ προκαλεί συζητήσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 24/05/2023

‘‘Δεν τοποθετούμαστε για τις Εθνικές Εκλογές 2023 αλλά πάντα ασχολούμαστε με την ποιότητα της Δημοκρατίας και με τον Άνθρωπο’‘

|> Με πολύ ενδιαφέροντα θέματα κυκλοφόρησε για τα μέλη και τους φίλους της ‘‘Κίνησης Πολιτών’‘ για μία ανοικτή κοινωνία, το ενημερωτικό δελτίο ‘‘Θόρυβος & Σήματα’‘.

Στο δελτίο υπάρχει μία υποσημείωση από τον πρόεδρο της Κίνησης Πάνο Καρβούνη (φωτό) και τον γενικό γραμματέα Γρηγόρη Πελεκάνο, η οποία αναφέρει:

«Πιστοί στις αρχές της Κίνησης Πολιτών δεν τοποθετούμαστε για τις Εθνικές Εκλογές 2023 αλλά πάντα ασχολούμαστε με την ποιότητα της Δημοκρατίας και με τον Άνθρωπο».

Στο τεύχος αυτό, ο ομότιμος καθηγητής Γ. Κ. Μπήτρος γράφει για τις ελλείψεις της αντιπροσωπευτικής κομματικής δημοκρατίας και επιχειρηματολογεί πως η ποιότητα της Δημοκρατίας μπορεί να βελτιωθεί αφ’ ενός με την ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και αφ’ ετέρου με την εφαρμογή της καλής διακυβέρνησης και λογοδοσίας της ιδιωτικής οικονομίας στην σφαίρα της δημόσιας διαχείρισης.

Ακολουθεί ένας ‘‘Διάλογος περί Ντροπής’‘, που προέκυψε με αφορμή ένα κείμενο του τέως αναπληρωματικού καθηγητή Ιωάννη Παπαδόπουλου, μέλους της Κίνησης Πολιτών, το οποίο προκάλεσε δύο αυθόρμητες παρεμβάσεις (ο σκοπός κάθε κειμένου είναι να προκαλέσει έναν διάλογο), των Γρ. Πελεκάνου και. Γ. Βεϊνόγλου, μελών του ΔΣ, που προσπαθεί να ακτινογραφήσει την ‘‘εθνική ψυχή’‘ μας.

Τέλος ο Γ. Βεϊνόγλου επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει το νόημα του εθνικού πένθους σε ένα κείμενο που στην ουσία του συζητά τους δεσμούς αλληλεγγύης και υποχρεώσεων των ‘‘κοινοτήτων’‘ (οικογένεια, φίλοι, κοινότητες, έθνος, πατρίδα).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: