Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άδικες οι κατηγορίες για τον τ. πρόεδρο του ΤΣΠΕΑΘ – Τελικά ήταν κερδοφόρο το δομημένο ομόλογο!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 12/10/2017

Τι λέει η απόφαση

|> Το δομημένο ομόλογο που αγόρασε το Ταμείο των δημοσιογράφων ήταν κερδοφόρο! Το Ταμείο δεν ζημιώθηκε, ούτε απειλήθηκε ζημιά! Αυτό αναφέρει η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, που δίκασε την υπόθεση.

Το Δικαστήριο δέχθηκε επίσης ότι δεν υπήρξε δόλος στην αγορά του ομολόγου, ότι δεν διεπράχθη το αδίκημα της απιστίας, ούτε το αδίκημα της απάτης.

Για τα ως άνω αδικήματα ήταν κατηγορούμενος ο τ. πρόεδρος του Ταμείου των Δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ), ο οποίος τελικά καταδικάσθηκε σε μια ποινή πλημμεληματικής φύσεως (4 χρόνια) με αναστολή και χωρίς να τεθεί ουδείς περιοριστικός όρος. Σημειώνεται ότι την ως άνω ποινή ο άνθρωπος αυτός την έχει εκτίσει με την (άδικη ως προέκυψε, αφού δεν διέπραξε ουδέν κακούργημα) προφυλάκισή του!

Ο εν λόγω πρόεδρος, είχε προφυλακισθεί επειδή -όπως έγραφε τότε ο Τύπος και ωρύονταν τα κανάλια της διαπλοκής- είχε ζημιώσει το Ταμείο με μερικές.,. δεκάδες εκατομμύρια!

Στο Δικαστήριο απεδείχθη ότι αν το Ταμείο δεν είχε βιαστεί (υπό την πίεση των κραυγών) να πουλήσει το ομόλογο με κέρδος μόνο 3.100.00 θα είχε κερδίσει μέχρι σήμερα 70.000.000 ευρώ!

Μάλιστα, στον τ. πρόεδρο του είχαν “φορτωθεί” τέσσερα κακουργήματα, τα οποία τελικά κατέληξαν σε ένα πλημμέλημα!

Αλέξης Στεφανάκης

Χρόνης Περιβολάρης

Το ερώτημα: Και καλά, αφού δεν υπήρξε ζημιά, δεν υπήρξε δόλος, δεν υπήρξε απιστία, δεν υπήρξε απάτη, γιατί καταδικάσθηκε ο τ. πρόεδρος;

Διότι -κατά την απόφαση- υπήρξε δωροληψία, η οποία, όμως, έχει παραγραφεί, και “ξέπλυμα χρήματος”, επειδή σε λογαριασμό του ως άνω τ. προέδρου βρέθηκαν χρήματα.

Σημειώνεται ότι στο Δικαστήριο κατέθεσαν περισσότεροι από 40 γνωστοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι βεβαίωσαν ότι είχαν συμφωνήσει να εργασθούν στην εφημερίδα που θα εξέδιδε ο καταδικασθείς, με τα χρήματα τα οποία είχε αποκτήσει από την πώληση τίτλων εφημερίδας και περιοδικών τα οποία κατείχε και από την υπογραφή συμβολαίου (σ.σ. κατετέθη στο Δικαστήριο) για 5ετή συνεργασία με τον επιχειρηματία που του ανέβασε τα χρήματα σε προσωπικό του λογαριασμό.

Έλα, όμως, που τότε, το 2007, η διαπλοκή ήταν παντοδύναμη και όποιος τολμούσε να την “κοντράρει” έπρεπε να εξαφανιστεί! Κι απ’ ό,τι φαίνεται, διαθέτει ακόμη δυνάμεις…

Οι δικηγόροι του τ. προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ, Αλέξης Γ. Στεφανάκης και Χρόνης Περιβολάρης, δήλωσαν ότι: «Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σημαντική νίκη του πελάτη μας ο οποίος αντιμετώπιζε τέσσερα κακουργήματα με την απειλή ισόβιας κάθειρξης και απέδειξε ότι “όλα ήταν ένα ψέμα”!». Και πως: “Μετά τους τόνους μελάνης και δημοσιευμάτων που έχουν χυθεί για το συγκεκριμένο ομόλογο του Ταμείου των Δημοσιογράφων, σήμερα 11 χρόνια μετά την αγορά του, το δήθεν σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων κατέληξε στην επιβολή πλημμεληματικής ποινής, φυλακίσεως 4 ετών. Ευελπιστούμε ότι και αυτή η ποινή θα καταπέσει στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο. Η συνέχεια στο Πενταμελές Εφετείο…».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: