Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το ΕΒΕΠ συμμετέχει ενεργά στην “Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας 2015”

Χωρίς κατηγορία στις 17/12/2014

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, επικροτεί και στηρίζει τη πρωτοποριακή καμπάνια «Destination Piraeus- Προορισμός Πειραιάς», που παρουσιάστηκε προχθές στο Δημοτικό Θέατρο, η οποία κατά τη γνώμη του προέδρου του Βασ. Κορκίδη, αποτελεί σημαντική αφετηρία για την προβολή του Πειραιά, ως ταξιδιωτικού προορισμού.

Στο πλαίσιο προβολής της πόλης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδης, εν όψει και του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015» απέστειλε στον δήμαρχο Πειραιά και στον υπεύθυνο οργάνωσης, Πέτρο Κόκκαλη, τις προτάσεις συμμετοχής του Επιμελητηρίου, αφού το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Πειραιά. Και προτείνει να διοργανώσει το ΕΒΕΠ τις δράσεις:

 • “Οpen Day” με διεύρυνση λειτουργίας της Επιχειρηματικής Λέσχης του ΕΒΕΠ, από τις 9 το πρωί έως και τις 9.00 το βράδυ, το Σάββατο 30/05/2015 και από τις 9 το πρωί έως τις 14.00, την Κυριακή 31/05/2015, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις σύγχρονες υποδομές του χώρου, όσοι εμπλεκόμενοι φορείς το επιθυμούν.
 • Διοργάνωση workshop, με προτεινόμενο θέμα «Ναυτιλία, Συνδυασμένες Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο, που θα λάβει χώρα, στις 28 & 29/05/2015, στο πλαίσιο της διάσκεψης για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας» (European Maritime Day Conference), στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Φ.
 • Διοργάνωση δυο Ημερίδων, με προτεινόμενα θέματα: «Οι προοπτικές του κλάδου ναυτιλιακού εξοπλισμού από Έλληνες κατασκευαστές» και «Καλές πρακτικές στον τομέα της εκπαίδευσης εργαζομένων και ανέργων στους τομείς της ναυτιλίας και ναυπηγικής βιομηχανίας», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 30 & 31 Μαΐου 2015, στο ΕΒΕΠ
 • Λειτουργία περιπτέρου ΕΒΕΠ- ΕΣΠ- ΣΒΑΠ, με σκοπό την προβολή των επιχειρήσεων της πόλης μας, στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ, με τη δημιουργία σχετικού ενημερωτικού εντύπου ή την έκθεση τοπικών προϊόντων, όπως συνέβη και στα «Ποσειδώνια 2014».
 • Προσκλήσεις στους προέδρους και στα μέλη Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων και φορέων όπως, ASCAME, EUROCOMMERCE, UΕAPME, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γιορτή, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στον διεθνή προσανατολισμό της.
 • Διαγωνισμός για τη βράβευση της καλύτερης «Γαλάζιας Επιχειρηματικής Ιδέας», με επιτροπή τα μέλη της ΔΕ του ΕΒΕΠ και συμμετέχοντες τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, του ΑΤΕΙ Πειραιά και του IST College, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδέα και το στόχο της γιορτής που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 30/05/2015, στο ΕΒΕΠ
 • Έκθεση- αφιέρωμα στη σημαντική συμβολή και ρόλο του ΕΒΕΠ στην ναυπηγική βιομηχανία. Θα είναι ανοικτή στο κοινό για το τετραήμερο των εκδηλώσεων.
 • Διαγωνισμός για την βράβευση της καλύτερης φωτογραφίας, με προτεινόμενο θέμα : «Το λιμάνι του Πειραιά, αιχμή του δόρατος για τη γαλάζια ανάπτυξη και την εθνική μας οικονομία», με επιτροπή τα μέλη της Δ.Ε. του ΕΒΕΠ και του εκπροσώπους του Δήμου.
 • Δραστηριότητες για παιδιά (kids maritime activities), με θέμα τη θάλασσα (κουκλοθέατρο, θεατρικά δρώμενα) τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο ΕΒΕΠ ή προβολή σχετικής παράστασης στο πλανητάριο.
 • Ξενάγηση σε ιστορικές, εμπορικές, βιομηχανικές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις του Πειραιά.
 • Ενημερωτικά σεμινάρια, με προτεινόμενα θέματα «Προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος», «Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», τα οποία θα διεξαχθούν, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 28 & 29 Μαΐου 2015, στο χώρο του Επιμελητηρίου.
 • Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς προτίθεται να στηρίξει, τόσο τις δράσεις («Γαλάζια Νύχτα», διαγωνισμός καλύτερης θεματικής βιτρίνας, δωρεάν παραχώρηση του τουριστικού τρένου) του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, όσο και των άλλων φορέων, εφόσον ζητηθεί, προκειμένου να συμβάλει ενεργά και αποτελεσματικά στην επιτυχή υλοποίησή τους.

Τέλος, Β. Κορκίδης δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΠ εκφράζω τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και το Δήμο για την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που έχει ως στόχο να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας. Οι παραγωγικοί φορείς της πόλης, οφείλουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ευελπιστούμε ότι με τέτοιου είδους συνεργασίες και καινοτόμες πρωτοβουλίες, το 2015, θα μετατρέψουμε τον Πειραιά μας, σε μηχανή αειφόρου ανάπτυξης…».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: