Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χαιρετίζεται η πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ για το νέον αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου με ακτίνες X-Ray

Χωρίς κατηγορία στις 22/12/2017

Από το ΕΒΕΠ

|> Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, έπειτα από σχετική πρόσκληση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή, παρευρέθηκε στα χθεσινά εγκαίνια του νέου αυτοκινούμενου συστήματος ελέγχου με ακτίνες X-Ray, που έλαβαν χώρα στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά, στο Ικόνιο.

Πρόκειται για το πρώτο από τα τέσσερα μηχανήματα X-ray, που έχει παραλάβει από το τέλος Αυγούστου η Α.Α.Δ.Ε., με στόχο την ενίσχυση των μέσων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και την εξασφάλιση κανόνων ίσου ανταγωνισμού στην αγορά, το οποίο εγκαταστάθηκε στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά, ενώ τα υπόλοιπα θα εγκατασταθούν στα Τελωνεία Α΄ Θεσσαλονίκης, Κήπων και Κακαβιάς. Παράλληλα, βρίσκονται στην τελική φάση οι διαδικασίες υπαγωγής της προμήθειας άλλων 12 μηχανημάτων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (8 αυτοκινούμενα, 2 σταθερά και 2 για σιδηροδρομικά βαγόνια εμπορευματοκιβωτίων).

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Κορκίδης, επισήμανε:

«Ως παραγωγικοί φορείς του Πειραιά, εκπροσωπώντας την υγιή επιχειρηματικότητα, χαιρετίζουμε τη λειτουργία του νέου αυτοκινούμενου συστήματος, καθώς, αναμφίβολα, θα αποτελέσει ακόμα ένα «όπλο» του ελεγκτικού κρατικού μηχανισμού στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων, του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, τα οποία, ως γνωστόν, συνιστούν άκρως επικίνδυνα οικονομικά και δημοσιονομικά φαινόμενα. Δυστυχώς, πρόκειται για μάστιγα που πλήττει, τόσο την ελληνική, όσο και την ευρωπαϊκή οικονομία, συνιστώντας μία δυσάρεστη πραγματικότητα, η οποία, ιδιαίτερα μέσα στο καθεστώς της κρίσης, προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Ενδεικτικά, θα ήθελα να αναφέρω ότι, χάνονται πάνω από 1,3 δισ. ευρώ ετησίως, μόνο από το λαθρεμπόριο σε καύσιμα, καπνό και ποτά, ενώ δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στοιχίζει και το παρεμπόριο προϊόντων απομίμησης, με τα έσοδα που χάνονται μόνο από τον Φ.Π.Α. να υπολογίζονται σε 3,5 δισ. ευρώ. Το Ε.Β.Ε.Π., θεωρεί και έχει θέσει τα φαινόμενα αυτά ως πρόβλημα πρώτης γραμμής, το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, προκειμένου να αποκατασταθεί μόνιμα και αποτελεσματικά η νομιμότητα στην αγορά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: