Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Καστελόριζο των 53 μαθητών και μαθητριών επισκέφθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου

ΠΑΙΔΕΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 05/10/2023

Στα θρανία του Νηπιαγωγείο κάθονται 8 παιδάκια, στο Δημοτικό Σχολείο φοιτούν 26  και στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού 19

|> Τα σχολεία του Καστελλόριζου , με τους… 53 μαθητές του νησιού, επισκέφτηκε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της ήταν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, τα οποία φιλοξενούν 8 και 26 μαθητές αντίστοιχα. Εκεί, γνώρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες και συζήτησε τόσο με τους εκπαιδευτικούς, όσο και με τον Χαράλαμπο Ψαρά, διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, για όλα τα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα.

Στη συνέχεια, η Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού στο οποίο φοιτούν συνολικά 19 μαθητές! Πρόκειται για ένα πολύ καλά στελεχωμένο σχολείο, δεδομένης και της γεωγραφικής του θέσης.

Επίκεντρο της συζήτησης με τους εκπαιδευτικούς αλλά και αναπληρωτή περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, αποτέλεσε η εκπαιδευτική κινητροδότηση των μαθητών ώστε να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η υφυπουργός Παιδείας είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει διαδικτυακά και με τους 85 διευθυντές και διευθύντριες των σχολικών μονάδων Δωδεκανήσου, από την Κάλυμνο και την Κάρπαθο, μέχρι την Τήλο και την Κάσο. Δήλωσε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής με το βλέμμα στραμμένο από άκρη σε άκρη της χώρας.

Εξ άλλου το πλαίσιο της επίσκεψής της στο νησί, η Δόμνα Μιχαηλίδου εγκαινίασε και τον πρώτο Παιδικό Σταθμό του Καστελλόριζου.

Κατά την παραμονή της η υφυπουργός επισκέφτηκε το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Γρίφων Μεγίστης, το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή γρίφων η οποία αποτελείται από 4.200 εκθέματα και διοργανώνει εντός του μήνα το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων το οποίο θα φιλοξενήσει μαθητές και από τη Χάλκη, τη Σύμη και τη Ρόδο.

Σε δηλώσεις που έκανε από το Καστελόριζο, τόνισε: «Αποφάσισα η πρώτη επίσκεψή μου σε σχολική μονάδα εκτός Αττικής να είναι στο Καστελλόριζο, στο ανατολικότερο άκρο της χώρας μας. Δεν υπάρχει καμία περιοχή της Ελλάδας που να είναι εκτός του οπτικού μας πεδίου. Εθνική προτεραιότητά μας να ενισχύουμε διαρκώς την παιδεία μας και να διασφαλίζουμε ότι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης όπου κι αν βρίσκονται».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: