Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το λογισμικό Linux Mint, αποτελεί την πιο δημοφιλή διανομή Linux για Η/Υ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 13/04/2015

Το Linux Mint είναι ένα σύγχρονο, κομψό και άνετο λειτουργικό σύστημα με πολλές δυνατότητες και εύκολο στη χρήση. Είναι η πιο δημοφιλής διανομή Linux για υπολογιστές και λάπτοπ και το 3ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο οικιακό λειτουργικό σύστημα, μετά από τα Microsoft Windows και Mac OS της Apple.

Μερικοί από τους λόγους για την επιτυχία του Linux Mint είναι οι εξής:
– Λειτουργεί κατευθείαν, με την πλήρη υποστήριξη πολυμέσων και είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση.
– Είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα.
– Είναι βασισμένο στην κοινότητα. Οι χρήστες ενθαρρύνονται να στείλουν τα σχόλιά τους, έτσι ώστε οι ιδέες τους μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του Linux Mint.
– Βασισμένο στο Debian και το Ubuntu, παρέχει περίπου 30.000 πακέτα και έναν από τους καλύτερους διαχειριστές λογισμικού.
– Είναι ασφαλές και αξιόπιστο. Χάρη σε μια συντηρητική προσέγγιση για ενημερώσεις λογισμικού, με ένα μοναδικό Διαχείριση ενημερώσεων και την ευρωστία της αρχιτεκτονικής του Linux, το Linux Mint απαιτεί πολύ λίγη συντήρηση (χωρίς παλινδρομήσεις, χωρίς ιούς, δεν χρειάζεται anti-spyware … κ.λ.π).
– Διαθέτει προ εγκατεστημένα προγράμματα ελεύθερου λογισμικού, όπως το LibreOffice (Παρεμφερή έκδοση του Office), Ανάγνωση κειμένου PDF, Το Thunderbird (για την διαχείριση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου), Το Firefox (περιηγητή στο ίντερνετ), Το VLC Media player, εγγραφείς iso σε CD, DVD, USB, To Gimp (επεξεργαστή εικόνων), κλπ.
– Από τον εξαιρετικό Διαχειριστή Λογισμικού μεταξύ των χιλιάδων εφαρμογών μπορείτε να βρείτε και να εγκαταστήσετε με ένα κλικ, δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Google-Earth, Skype, το Chromium (μια ελαφριά έκδοση του Google Chrome), Dropbox, Virtualbox, κ.λ.π.
– Από το διαδίκτυο εφαρμογές τύπου .deb (μετά από το κατέβασμα εγκατάσταση με ένα κλικ) όπως του Google Chrome και τόσα άλλα.
– Το Linux Mint μπορεί να λειτουργήσει στον ίδιο υπολογιστή, μαζί με όλες τις εκδόσεις των Windows π.χ. XP, 7, 8.1.

Πηγή: techpress.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: