Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το μάθημα της Μουσικοκίνητης Αγωγής στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 26/09/2015

Γνωστό ως “σύστημα Orff”

Σε παιδιά προσχολικής ηλικίας απευθύνεται το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής που διδάσκεται στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά και γίνεται σύμφωνα με το μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του αυστριακού συνθέτη Carl Orff (1895-1982), δημιουργού της “Carmina Burana” κ.ά.

Τι είναι άραγε, αυτό το σύστημα Orff; Το παιδί στην προσχολική ηλικία παρουσιάζει την μεγαλύτερη δεκτικότητα και ικανότητα αφομοίωσης βιωμάτων που αφορούν την κίνηση, τον ήχο, τα χρώματα και τους ρυθμούς. Έτσι, σκοπός της Μουσικοκινητικής Αγωγής να αποκτήσει είναι το παιδί εκείνα τα βιώματα ώστε να αναπτυχθούν συμμετρικά οι σωματικές, πνευματικές και ψυχικές δεξιότητες. Μέσα από το πάντρεμα της κίνησης, του λόγου και της μουσικής το παιδί θα εξοικειωθεί με την έννοια του χώρου, του ρυθμού και των μουσικών οργάνων.

Η διάρθρωση της διδακτικής ύλης που προσφέρεται με την μορφή παιχνιδιού, προσφέρει την δυνατότητα της ολόψυχης συμμετοχής και επιτρέπει στο παιδί να παίρνει πρωτοβουλίες και να δοκιμάζει αυθόρμητα τις σωματικές και πνευματικές του ικανότητες γεμίζοντάς το χαρά.

Για κάθε ενδιαφερόμενο: Βασίλης Μαστοράκης (Αντιπλοιάρχου Παν.Βλαχάκου 34 & Σαλαμίνος-Αγ. Σοφία-Πειραιάς. Τηλ. 210.4205663).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: