Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων επισκέφθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 04/04/2024

Λειτουργεί από το 1867 και έχει 301.000 μερισματούχους- και 303.000 μετόχους

|> Τις εγκαταστάσεις του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον διοικητή και πρόεδρο του ΜΤΠΥ Επαμεινώνδα Ατσαβέ, τους διευθυντές και τα μέλη του δ.σ. του Ταμείου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε:

«Μηδενίσαμε το στοκ των ληξιπρόθεσμων μερισμάτων. Χωρίς καμία καθυστέρηση, μέσω τακτικών πληρωμών σε τριμηνιαία βάση, οι 300.000 δικαιούχοι λαμβάνουν τα μερίσματά τους. Οι νέοι συνταξιούχοι λαμβάνουν τα μερίσματά τους μέσα σε έναν μήνα. Η δε εξυπηρέτηση τους, άμεσα ή μέσω του 1555, είναι υποδειγματική. Αυτό αποτυπώνεται και στη μείωση των οχλήσεων οι οποίες έχουν υποχωρήσει στο 20% σε σχέση με αυτό παραλάβαμε το 2019. Και συνεχίζουμε. Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη, ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται εδώ για να δίνει λύσεις. Βρίσκεται δίπλα στους ασφαλισμένους συνταξιούχους με έργα και πράξεις».

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων είναι ειδικό ταμείο του κράτους, αποκεντρωμένη υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που λειτουργεί από το 1867. Αποτελεί δε το μεγαλύτερο Ταμείο πρόσθετης-επικουρικής ασφάλισης στην Ελλάδα (δεύτερο μετά τον e-ΕΦΚΑ), με δικό του προϋπολογισμό-χωρίς χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με ταμειακές ροές εφάμιλλες του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ.

Σήμερα εξυπηρετεί 301.000 μερισματούχους-συνταξιούχους και 303.000 μετόχους-ασφαλισμένους δημοσίους υπαλλήλους, καταβάλλοντας σε τριμηνιαία βάση ανταποδοτικό μέρισμα. Το μέσο μηνιαίο ατομικό μέρισμα ανέρχεται σε 120 ευρώ και το αντίστοιχο χηρικό σε 47 ευρώ.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία στο τέλος Μαρτίου το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων κατέβαλε στο σύνολο των μερισματιούχων πάνω από 79 εκατ. ευρώ για το Α’ τρίμηνο του 2024. Επιπλέον κατέβαλε με έκτακτη πληρωμή αναδρομικά ποσά μερισμάτων ύψους άνω του 1,5 εκατ. ευρώ σε πάνω από 2.800 νέους δικαιούχους ατομικών μερισμάτων και μεταβιβάσεων σε μέλη ορφανικών οικογενειών μερισματούχων, με ημερομηνία πρωτοκόλλου υποβολής των δικαιολογητικών τους έως και 29/2/2024.

Από την πλευρά του ο διοικητής και πρόεδρος του δ.σ. του Ταμείου Επαμεινώνδας Ατσαβές δήλωσε:

«Η παρουσία σήμερα της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος και της στήριξης προς το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Τα τελευταία έτη το Ταμείο με την καθιέρωση του ψηφιακού μερίσματος και την εξέλιξη της αυτοματοποιημένη διαδικασίας απονομής έχει κατορθώσει να εκκαθαρίσει τις ληξιπρόθεσμες εκκρεμότητες του Ταμείου, πάρα τον αυξημένο όγκο των αιτήσεων συνταξιοδότησης, και να καταβάλλει στον Δημόσιο υπάλληλο το μέρισμα που δικαιούται ακόμα και σε ένα μήνα από την υποβολή των δικαιολογητικών του. Παράλληλα αναβαθμίστηκε η εξυπηρέτηση των πολιτών, εγκαινιάζοντας νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ένα ολοκληρωμένο συστήματα ηλεκτρονικής διαχείρισης αιτημάτων και εγγράφων. Καταφέραμε με τη συνδρομή των υπαλλήλων και του στελεχιακού δυναμικού του Ταμείου να τεθεί σε νέες βάσεις η λειτουργία του, με γνώμονα την ταχεία και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των μετόχων και μερισματούχων του. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς το επόμενο χρονικό διάστημα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: