Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τι μας φέρνει το νέο lockdown και τι να περιμένουμε…

FLASH στις 10/02/2021

Το νέο κλείσιμο θα ανακόψει την μετάδοση του ιού. Και μετά;  Άλλη μία από τα ίδια…

Μανουέλα Μαθιουδάκη |> Αφού οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν επί πέντε μήνες με πειραματισμούς, ημι-lockdown, click away (και άλλες πατέντες του κ. Γεωργιάδη) ο πρωθυπουργός ανήγγειλε την εύκολη λύση: τα κλείνει όλα! Και αναλαμβάνει, λέει, την ευθύνη της απόφασης. Μάλιστα.

Επί πέντε μήνες τσακίσθηκε η οικονομία με το άνοιξε-κλείσε των επιχειρήσεων. Προκλήθηκε θυμηδία με αποφάσεις τύπου “ένας επιβάτης στα ταξί”, “εννέα άτομα (!) στο γιορτινό τραπέζι” . Με αστοχίες τύπου “μάσκες – αλεξίπτωτα”.

Η χαριστική βολή ήρθε με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς ο κ. Μητσοτάκης υπέκυψε στην εμμονή της κας Κεραμέως, για να φτάσουν μέσα μια εβδομάδα τα κρούσματα σε παιδιά τα 10.000.

Ποιά είναι η σημερινή κατάσταση, αποτέλεσμα των προηγούμενων μέτρων;

Έκρηξη στην ανεργία, λουκέτα σε εκατοντάδες καταστήματα, ουρές για ένα πιάτο φαί από το Μαρούσι μέχρι το Κερατσίνι. Και 6.000 οι νεκροί.

Το νέο κλείσιμο θα ανακόψει την μετάδοση του ιού. Χωρίς αμφιβολία. Είναι επιθυμία των λοιμωξιολόγων για να αντέξει το σύστημα υγείας, να μην υπερεκχυλίσουν οι ΜΕΘ.

Και μετά;  Θα λήξει ο εγκλεισμός και ξανά τα ίδια. Ανοίγουμε και σας περιμένουμε με τα ίδια επιπόλαια μέτρα. Για την οικονομία , ωστόσο, δεν θα βρεθεί ΜΕΘ.

Κανένας ιός δεν θα πρέπει να αποτελέσει για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη το άλλοθι για φορολογίες, περικοπές μισθών και συντάξεων που θα υπογράψει ένας πρόθυμος Βρούτσης.

Το επιχείρημα “έτσι κάνουν και στις άλλες χώρες”, δεν ισχύει. Για τον απλό λόγο ότι οι άλλες χώρες δεν χρωστούν 360 δισεκατομμύρια…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: