Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στην Κέρκυρα το τρίτο από τα 15 περιπολικά με ιατρικό εξοπλισμό

Ναυτιλια στις 22/11/2021

Το παρέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, για χρήση του ΛΣ στην περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα – Σκάφος τελευταίων προδιαγραφών

|> Το τρίτο από τα πέντε νέα περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, εντάχθηκε χθες στον στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με έδρα το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, όπου θα καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Κέρκυρας, των Διαπόντιων νήσων, Οθωνών και Ερεικούσσας, των Παξών και των Αντίπαξων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στη διάρκεια ειδικής τελετής στην Κέρκυρα, «το Λιμενικό Σώμα λειτουργεί παραλλήλως σε πολλά και σημαντικά επίπεδα. Εγγυάται την ασφάλεια και τη νομιμότητα στις θάλασσες, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον και βέβαια σώζει ανθρώπινες ζωές. Μόλις χθες, νοτίως της Κρήτης, διασώσαμε 68 μετανάστες. Την ώρα που η Τουρκία επιτρέπει στους διακινητές να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας, Η Ελλάδα τους διασώζει. Σήμερα παραδίδουμε το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ένα σύγχρονο σκάφος, με εξίσου σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό, που μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια ασθενείς ακόμη και βαριά περιστατικά. Το σκάφος αυτό σχεδιάστηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων του Υπουργείου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, «η οποία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τη συγκεκριμένη προσπάθεια και ενέταξε την προμήθεια του συγκεκριμένου σκάφους στο σχεδιασμό του περιφερειακού προγράμματος Ιονίων νήσων» και τόνισε: «Η κυρία Κράτσα συνδράμει το Λιμενικό Σώμα για την προμήθεια ενός ακόμη σύγχρονου σκάφους με υγειονομικό εξοπλισμό αλλά και ενός επιπλέον σύγχρονου περιπολικού σκάφους και οκτώ περιπολικών οχημάτων».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, χαρακτήρισε τη ημέρα ιδιαίτερα σημαντική για την Κέρκυρα αλλά και για την Περιφέρεια, τονίζοντας: «Η συνεργασία μας με το Λιμενικό Σώμα και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έρχεται σήμερα σε αποτέλεσμα της ενίσχυσης της ασφάλειας των νησιωτών μας. Εργαστήκαμε μαζί για να πετύχουμε την ένταξη στον στόλο του λιμενικού σώματος, ενός σκάφους το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει με ασφάλεια τη μεταφορά πασχόντων συμπολιτών μας από τα νησιά. Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αυτό το βήμα αναβάθμισης της ασφάλειας».

Ο βουλευτής Κέρκυρας (ΝΔ)  Στέφανος Γκίκας, σημείωσε ότι «το πλωτό ασθενοφόρο προσδίδει μια υπεραξία στον τόπο μας και για τους τουρίστες αλλά και για τους ακρίτες μας στα Διαπόντια νησιά», ενώ τον λόγο πήρε και ο βουλευτής Κέρκυρας (ΚΙΝΑΛ) Σπύρος Μπιάγκης τονίζοντας ότι το νέο σκάφος έρχεται να δώσει λύσεις και απαντήσεις για τα Διαπόντια νησιά, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των νησιών μας.

Τέλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το σκάφος 1069 που παραλάβαμε σήμερα εντάσσεται στο μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των μέσων και των συστημάτων του λιμενικού σώματος, που υλοποιήσουμε χωρίς καθυστερήσεις τα τελευταία δύο χρόνια σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής» και πρόσθεσε: «Τα νέα μας πλωτά ασθενοφόρα κατασκευάζονται από ελληνική εταιρεία στη Θήβα. Έχουν 760 ίππους και αναπτύσσουν ταχύτητα 40 κόμβων. Έχουν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών, επιτυγχάνουν απόλυτα τον στόχο σχεδιασμού της προμήθειας τους και δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες στην κοινωνία και να αυξήσουμε ο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων».

Απάντηση