Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η «Ενορία εν δράσει… 2019» στις μπουάτ της Πλάκας!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 04/10/2019

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της δεύτερης εβδομάδας 7 έως 12 Οκτωβρίου με ποικίλες δράσεις

|> Νοσταλγικές αναμνήσεις από τα παλιά μικρά μουσικά στέκια της Πλάκας, τις γνωστές Μπουάτ, γέμισαν το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, χθες το βράδυ, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η ομάδα «Memories» παρουσίασε μία μουσικοθεατρική παράσταση με τραγούδια και μπαλάντες, που ξαναθύμισαν εκείνον τον άλλο τρόπο διασκέδασης. Μέσα σ᾽ αυτά τα στέκια γεννήθηκε ένα νέο είδος μουσικής, το “Νέο Κύμα” όπου άλλαξε τα μέχρι τότε μουσικά ακούσματα της εποχής. Η μπαλάντα αποτέλεσε το βασικό μορφολογικό πυρήνα του Νέου Κύματος.

Αυτά τα τραγούδια ξανατραγούδησαν και αυτήν την ατμόσφαιρα αναβίωσαν. Και οι δεκάδες συμμετέχοντες που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση, στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Ναού, θυμήθηκαν, συγκινήθηκαν, αλλά και ενθουσιάστηκαν.

Συντελεστές της μουσικοθεατρικής παράστασης  που έπαιξαν και τραγούδησαν ήταν ο Γιώργος Βολονάκης στα κείμενα και την μουσική επιμέλεια, η Μαρία Κάτσαρη στην μουσική επιμέλεια και το πιάνο, ο Λευτέρης Συμιανάκης στην κιθάρα και ο Δημήτρης Τσούνης.

> Η εκδήλωση στο youtube ΕΔΩ

“Ενορία εν δράσει… 2019”
Το πρόγραμμα της 2ης εβδομάδος

Δευτέρα  7  Οκτωβρίου  2019      5.00 – 7.30 μ.μ.

«Ενορία εν δημιουργία…». Θα δημιουργήσουμε με πολυμερή πηλό κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα με την προσωπική μας σφραγίδα και χειροτεχνήματα με το δικό μας γούστο. Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Αθηνά Τοκατλίδου. Οι συμμετέχοντες συμβάλουν οικονομικά στα έξοδα των υλικών.

Δευτέρα  7  Οκτωβρίου  2019               7.30 μ.μ.

«Ενοριακό Αρχονταρίκι». «Αθλητισμός, ένας έρωτας αλλιώτικος» Ο Ηλίας Λιαμής, δρ. Θεολογίας – μουσικολόγος – συγγραφέας, θα συζητήσει το θέμα με τον δρα Θέμο Γκουλιώνη, οφθαλμίατρο – συγγραφέα.

Τρίτη  8  Οκτωβρίου  2019           7.30 μ.μ.

Προβολή της ταινίας «Συμπεριφορά» (διάρκεια 1.45’)

Τρίτη  8  Οκτωβρίου  2019           9.30 μ.μ. – 0.30 π.μ.

Ιερά Αγρυπνία (Θεία Μετάληψη,  Όρθρος και Θεία Λειτουργία). Ιακώβου του Αλφαίου, Αβραάμ και Λωτ, Ανδρονίκου, Αθανασίας Θα κηρύξει ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γαβαλάς, Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Σαντορίνης.

Τετάρτη  9  Οκτωβρίου  2019       4.30 – 8.30 μ.μ.

Δημιουργικό Εργαστήριο Ντεκουπάζ

Τετάρτη  9  Οκτωβρίου  2019                7.00 μ.μ.

Παράκληση προς τιμήν της Παναγίας Βηματάρισσας. Ομιλία με θέμα «Όταν η πίστη εξορίζεται». Ομιλητής ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος, Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Πέμπτη  10  Οκτωβρίου  2019               5.00 – 7.00 μ.μ.

Προτάσεις Μαγειρικής Παραδοσιακή συνταγή για σμυρνέϊκα ανεβατά τσουρεκάκια θα παρουσιάσει η βραβευμένη Σμυρνιά Δήμητρα Δελημιχάλη – Γεωργιάδη.

Πέμπτη  10  Οκτωβρίου  2019               7.30 μ.μ.

Θάλαττα – Θάλαττα… Η Θαλασσινή Ζυγιά του Κωνσταντίνου Κίκιλη (Κωνσταντίνος Κίκιλης: βιολί, Γιώργος Παπαϊωάννου: λαούτο, Βασιλική και Αγγελική Κίκιλη: τραγούδι), σε συνεργασία με τους εξαιρετικούς σολίστες, Στέλιο Κατσιάνη: λαούτο, ταμπουράς και Μαρία Θεοφανίδου: λάφτα, τραγούδι, παρουσιάζουν μουσικά κομμάτια από τη Λόγια και τη Λαϊκή Παράδοση των ελληνικών θαλασσών, από την Πόλη μέχρι την Κύπρο Συμμετέχει χορευτική ομάδα από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Δωδώνη». Παρουσίαση: Παναγιώτης Κίκιλης.

Παρασκευή  11  Οκτωβρίου  2019                 5.00 μ.μ.

Το πρόσφορο: Η ακολουθία της πρόθεσης – Προσκομιδή Εμβαθύνουμε στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και μαθαίνουμε για την προετοιμασία των Τιμίων Δώρων από τον Ιερέα. Υπεύθυνος: π. Μαυρουδής Γκούμας.

Παρασκευή  11  Οκτωβρίου  2019                 7.30 μ.μ.

«Πιστός άχρι θανάτου» (Αποκ.β´ 10) Με την ευκαιρία της εκδόσεως του βιβλίου “Σαιντ Εξυπερύ, ο τελευταίος Ιππότης του ουρανού” από τις εκδόσεις «Επιστροφή». Συμμετέχουν: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Πρωτοπρεσβύτερος Σταμάτης Σκλήρης, ιατρός – αγιογράφος, Όλγα Μεντζαφού, επ. διευθύντρια Συλλογών της Εθνικής Πινακοθήκης και Γεώργιος Παπαγεωργίου, ομότιμος καθηγητής Χειρουργικής, συγγραφέας του βιβλίου

Σάββατο  12  Οκτωβρίου  2019             5.30 – 9.00 μ.μ.

Δημιουργικό Εργαστήριο Ντεκουπάζ

Σάββατο  12  Οκτωβρίου  2019             7.30 μ.μ.

Θεατρική παράσταση: «Ζητείται ψεύτης». Από τη Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του Ι. Ν. Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας σε διασκευή και σκηνοθεσία π. Νικολάου Βουρλάκου.

Σάββατο  12  Οκτωβρίου  2019             9.30 μ.μ. – 0.30 π.μ.

Ιερά Αγρυπνία (Θεία Μετάληψη,  Όρθρος και Θεία Λειτουργία) Κυριακή Δ´ Λουκά. Των πατέρων της ζ´ Οικουμενικής Συνόδου (787).

Κυριακή  13  Οκτωβρίου  2019              11.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.

Δημιουργικό Εργαστήριο Μακραμέ

Κυριακή  13  Οκτωβρίου  2019              7.30 μ.μ.

Αφιέρωμα στον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Παύλο με την ευκαιρία της εκδόσεως του βιβλίου «Άκουσε καλό μου παιδί» από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι».  Συμμετέχουν: π. Αντώνιος Καλλιγέρης, διευθυντής Τομέα Γάμου και Οικογένειας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωνσταντίνος Γανωτής, φιλόλογος – συγγραφέας και Ηλίας Λιαμής, δρ. Θεολογίας – μουσικολόγος – συγγραφέας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: