Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Τραμ είναι Ιστορία και Πολιτισμός – Για καλύτερη ποιότητα ζωής

Χωρίς κατηγορία στις 08/03/2015

Παρακολουθώ με πραγματική πικρία εδώ και χρόνια τις συνεχείς επιθέσεις μιας ομάδας συμπολιτών μας εναντίον του τραμ και την αντίθεσή τους στην επέκταση αυτό του μέσου στην πόλη μας.

koutsourelis

Του Δημήτρη Κουτσουρέλη*

Αγαπητοί φίλοι, σαν Πειραιώτης που είμαι (γέννημα θρέμμα και κάτοικος Καστέλας) και σαν μηχανικός, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να βρείτε άλλο θέμα να αναπτύξετε τον ακτιβισμό σας και να μην πυροβολείτε με τόσο μένος το τραμ, ένα μέσο φιλικό στο περιβάλλον, που έχει σχεδιαστεί από τους καλύτερους συγκοινωνιολόγους, και που κοσμεί και εξυπηρετεί όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μεγαλουπόλεις. Περιμένετε να ολοκληρωθεί το έργο (το 2016 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα) και θα δείτε πόσο θα εξυπηρετήσει την πόλη μας. Έχει ήδη προχωρήσει πάνω από το 50% της κατασκευής, είναι πραγματικά αμαρτία να μείνει το σημαντικό αυτό έργο στη μέση.

Το πρόβλημα της πόλης μας δεν είναι το τραμ αλλά η άναρχη χρήση του ΙΧ στην κυκλοφορία, αλλά κυρίως στη στάθμευση. Αν δεν μπει άμεσα μια τάξη σ’ αυτό το χάος θα συνεχίσουμε να είμαστε μια τριτοκοσμική πόλη, αποκρουστική στους τουρίστες αλλά και σε μας που ζούμε και εργαζόμαστε εδώ.

Όλα τα πεζοδρόμια και οι πλατείες του Πειραιά έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκιν από ασυνείδητους συμπολίτες μας. Ακόμα και κάτω από το Δημαρχείο, παρκαρισμένα ΙΧ θα δείτε.

Θέσεις στάθμευσης υπάρχουν χιλιάδες, με κόστος φυσικά, αλλά πολύ μικρότερο από το κόστος της καταστροφής που προκαλούμε στην εικόνα της πόλης.

Ας βάλουμε επιτέλους ένα οριστικό τέλος σ’ αυτό το άθλιο θέαμα, ας κάνουμε την πόλη μας φιλική στους πεζούς, και τα κέρδη θα είναι άμεσα για όλους μας.

Μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τους τουρίστες, μεγαλύτερα κέρδη για τα μαγαζιά της πόλης μας, καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.

Κι ας αφήσουμε το τραμάκι να μας ταξιδεύει μέχρι το Φάληρο, τη Γλυφάδα και τη Βούλα, και ίσως κάποτε και μέχρι το Πέραμα, όπως κάποτε τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας.

* Ο Δ. Κουτσουρέλης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: