Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δήλωση-διαμαρτυρία Μώραλη για το “έργο τέχνης” της Ομ. Σκυλίτση

Χωρίς κατηγορία στις 22/04/2021

Το υπουργείο Πολιτισμού δείχνει να “αντιλαμβάνεται” προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, που ίσως είναι η κατεδάφιση…

|> Και άλλη πυρκαγιά χθες στο… γνωστό κτίσμα της Ομηρίδου Σκυλίτση -που κάποτε ήταν ένα κόσμημα για τον Πειραιά- ευτυχώς χωρίς θύματα. Αποτέλεσμα, να δημιουργηθεί ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο και χάρις τις προσπάθειες των πυροσβεστών η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε παρακείμενα κατοικήσιμα κτήρια.

Το γεγονός έδωσε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία στον δήμαρχο Πειραιά, να εκφράσει διαμαρτυρία προς κάθε κατεύθυνση και ως φαίνεται κάποιοι τον άκουσαν στο υπουργεί Πολιτισμού.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μώραλης αναφέρει:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) το γνωστό πλέον κτήριο στην Ομηρίδου Σκυλίτση πήρε ξανά φωτιά. Ευτυχώς αυτήν την φορά δεν είχαμε νεκρό όπως την τελευταία. Οφείλω να εκφράσω την απογοήτευση και την αγανάκτησή μου για την υπόθεση αυτή.

Έχω εκφράσει δημόσια προς όλους τους αρμόδιους ότι το κτήριο αυτό θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει κατεδαφιστεί.

Έχει υποστεί τεράστιες φθορές από σεισμούς και έχει καεί τουλάχιστον τρεις φορές σχεδόν ολοκληρωτικά. Μια ολόκληρη πόλη ταλαιπωρείται, όπως και το μεγάλο λιμάνι της χώρας, κάθε φορά που -όπως σήμερα- κλείνει ο βασικός οδικός άξονας εξόδου από το λιμάνι και την πόλη, ταλαιπωρείται μια ολόκληρη γειτονιά και δεν μπορεί να ξεκινήσει τα δρομολόγια του το τραμ στον Πειραιά,  καθώς οι γραμμές του εφάπτονται σχεδόν του επικίνδυνου κτηρίου.

Οφείλω δε να τονίσω ότι όλοι οι φορείς της πόλης, Δήμος, Αντιπεριφέρεια, Τροχαία Πειραιά, Αστυνομική Διεύθυνση, Πυροσβεστική,  έχουμε κοινή άποψη για την αναγκαιότητα ολικής κατεδάφισης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Δυστυχώς κόντρα σε όλους, αλλά κυρίως κόντρα στη λογική, κάποιοι χαρακτηρίζουν το κτήριο  ως «έργο τέχνης» και δεν μας επιτρέπουν  την ολική κατεδάφισή του.

Σε κάθε περίπτωση αύριο ξεκινούν οι εργασίες κατεδάφισης μέρους του κτηρίου, ελπίζοντας ότι θα είναι επαρκείς για την ασφάλεια όλων.

Οφείλω να ευχαριστήσω την υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη για τις προσπάθειές της προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο η καλύτερη δυνατή λύση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω  και τον Διοικητή της  Τροχαίας  Πειραιά κ. Κωνσταντίνο Πετρόπουλο για τις προσπάθειές του και ελπίζω η σημερινή τεράστια ταλαιπωρία των οδηγών να έχει λήξει μέχρι αύριο το βράδυ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: