Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μίλτος Τεντόγλου: Ένα όνομα, ένας αθλητής, ένας Έλληνας…

ΕΛΛΑΔΑ στις 19/03/2022

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε χθες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι, με άλμα 8.55 μ.

|> Μοναδικές στιγμές “χάρισε” στην πατρίδα του ο Μίλτος Τεντόγλου χθες, που για μία ακόμη φορά “πέταξε” και και έγινε τώρα πρωταθλητής κόσμου στο άλμα εις μήκος.

Χθες Παρασκευή, το βράδυ ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίστηκε στον τελικό του μήκους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με το δεύτερο άλμα του που ήταν αρκετό για να τον χρίσει παγκόσμιο πρωταθλητή και μάλιστα ανήμερα των 24ων γενεθλίων του!

Συγκεκριμένα ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Τόκιο “πέταξε” στα 8.55μ. στη δεύτερη του προσπάθεια, βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που ανήκε στην ίδιο από το 2019. Ήταν 8.38μ. και το είχε κατακτήσει στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης.

Συγχαρητήρια Πατούλη

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, δήλωσε:

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής μας, ο Μίλτος Τεντόγλου, για ακόμη μια φορά κατέκτησε την κορυφή του βάθρου, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι. Αισθανόμαστε όλοι μας υπερήφανοι και γεμάτοι χαρά για την σπουδαία του νίκη, μια νίκη που έρχεται σε μια συγκυρία όπου όλοι χρειαζόμαστε στιγμές αισιοδοξίας και ανάτασης. Το πνεύμα του αθλητισμού μπορεί και πρέπει να δείξει το δρόμο για όλα εκείνα τα ιδανικά και τις αξίες που μπορούν να ανυψώσουν τον άνθρωπο και την πατρίδα και ο Μίλτος Τεντόγλου δίνει το παράδειγμα. Θερμά συγχαρητήρια στον κορυφαίο μας αθλητή, με την υπόσχεση ότι η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις της συνεχώς κοντά στα κορυφαία γεγονότα του αθλητισμού μας με έργα ουσίας ώστε να αποδίδουμε τις τιμές σε όσους προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι αλλά και την πατρίδα μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας“.

Απάντηση