Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το «pourquoi?» της ανθρωπότητας περιμένει μία απάντηση…

FLASH στις 15/11/2015

Δεν υπάρχει χρόνος για συσκέψεις επί συσκέψεων…

Το φονικό ισλαμικό χτύπημα στη γαλλική πρωτεύουσα έχει μία ιδιαιτερότητα, επειδή το Παρίσι δεν είναι απλώς μία ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, αλλά από το 1789 αποτελεί τον «φάρο» της Δημοκρατίας, θέλουμε δεν θέλουμε!

Το γεγονός ότι στο facebook βλέπει κανείς σήμερα να πληθύνονται οι φωτογραφίες των χρηστών με φόντο την γαλλική σημαία, δεν είναι «μόδα», θέλουμε δεν θέλουμε!

Σε μία ανάρτηση στο f/b, θα διαβάσουμε:

Ναι, όλα στο γαλλικό τρικολόρ, γιατί μάλλον ήρθε καιρός να θυμηθούμε το “Liberté – Égalité – Fraternité”. Τρεις λέξεις παρεξηγημένες και τρεις έννοιες παραμελημένες. Ένα τρίπτυχο που γράφτηκε με αίμα και ως προϊόν αγώνων, χρειάζεται ιδιαίτερη προάσπιση και προστασία από τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς λαούς των αξιών και της αλληλεγγύης. Το Παρίσι είναι εδώ και η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει εκεί. Μπλε – άσπρο – κόκκινο το σύνθημα και ας βρούμε το… παρασύνθημα!

«Ας βρούμε το… παρασύνθημα!»… Όχι, δεν πρόκειται για καμμιά σπαζοκεφαλιά, διότι το αιτούμενο «παρασύνθημα» υπάρχει και το φωνάζει! Κι αν το ψάξουμε, ίσως βρεθεί εκεί στους παρισινούς δρόμους του 1789, οι οποίοι έμειναν στην ιστορία, γιατί υπήρχε κάποια αιτία – αιτία που προκάλεσε την Επανάσταση που έφερε τούμπα τον κόσμο!

Όπως για κάθε επανάσταση, εξέγερση ή ξεσηκωμό υπάρχει κάποια αιτία, έτσι και για ένα φονικό, για μία σφαγή, υπάρχει κάποια αιτία.

Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές που εξελίχθηκαν σε αδίστακτους φονιάδες δεν προέκυψαν τυχαία. Κάποια «λάθη» δικά μας, στάθηκαν η αιτία για την μετάλλαξη αυτών των ανθρώπων σε «ζόμπι».

Με δυό λόγια και χωρίς πολλές φιλοσοφίες, το «φάρμακο» κατά του τζιχαντισμού δεν είναι άλλο παρά η «θεραπεία» των αιτίων στη ρίζα τους, με τον συνεχή «βομβαρδισμό» ευνοϊκών μέτρων υπέρ της διαβίωσης των κατοίκων στις χώρες στις οποίες ξεπήδησε ο τζιχαντισμός και συνεχίζουν να αποτελούν «εκτροφεία» ανθρωπόμορφων κτηνών.

Και λίγα λεπτά μετά τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι, σε μία άλλη ανάρτηση στο f/b θα διαβάσουμε:

Καταστρέφουνε μνημεία. Καταδικάζουμε απλώς.
Σκοτώνουν δημοσιογράφους. Καταδικάζουμε απλώς.
Σκοτώνουν 60 άτομα και κρατάνε ομήρους άλλα 100. Καταδικάζουμε απλώς;
Σημειώστε την ημερομηνία, γιατί θα κριθεί η ανεκτικότητα της Ευρώπης και τα όρια μεταξύ διπλωματίας και δράσης.

Δια ταύτα…

Ας μην κλείνουμε τα μάτια και να μην τα αφήνουμε να δακρύζουν όταν βλέπουν τέτοιες σφαγές όπως αυτές της Ν. Υόρκης, του Σινά ή του Παρισιού. Απλά να κοιτάμε για το τι θα κάνουμε για να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του.

Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στο «pourquoi?» των θυμάτων, την στιγμή που έκλειναν τα μάτια τους, αλλά και στο «γιατί;» της ανθρωπότητας του σήμερα και του αύριο. Δεν υπάρχει χρόνος για συσκέψεις επί συσκέψεων…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: