Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Λουκέτο’’ σήμερα σε δημόσιο (και ιδιωτικό;) τομέα – ‘’χειρόφρενο’’ στα μέσα μεταφοράς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 08/03/2023

Την εφετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ‘’σκεπάζει’’ η βαριά σκιά της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών

|> Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και σε… κώμα ο δημόσιος και -εν μέρει- ο ιδιωτικός τομέας, με κατεβασμένα ρολά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε πολλές πόλεις της χώρας, για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών. Στο απεργιακό ‘’τσουνάμι’’ συμμετέχουν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και τα πλοία.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Η τριτοβάθμια οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) μετατρέπει τη στάση εργασίας για την Ημέρα της Γυναίκας, σε γενικευμένη κινητοποίηση των εργαζομένων κλιμακώνοντας την αντίδρασή της κατά των ιδιωτικοποιήσεων και ζητώντας «να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και η ΟΛΜΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να δείξουν τη δύναμή τους, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές.

ΓΙΑΤΡΟΙ

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, κατεβαίνει σε 24ωρη απεργία επειδή κατατέθηκε το νομοσχέδιο  που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα της χώρας.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους, στηρίζουμε τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει, και προτρέπουμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά».

Στον Πειραιά τα φαρμακεία θα είναι κλειστά όλη την ημέρα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά αποφάσισε τα φαρμακεία της Περιφέρειάς του να παραμείνουν κλειστά.

Στην Αθήνα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ότι συμμετέχει με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και καλεί όλους τους φαρμακοποιούς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΕΦ0ΡΙΑΚΟΙ

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών (ΠΟΕ ΔΟΥ). Με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώνοντας τις φωνές τους με όλη την κοινωνία που απαιτεί να μπει τέλος στην Ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υποδομών και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν και τα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Μ Ε Τ Α Κ Ι Ν Η Σ Η

ΠΛΟΙΑ

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η κινητοποίηση αρχίζει στο 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση με 24ωρη απεργία έχει κηρύξει και η ΠΕΝΕΝ, συμμετέχοντας στην παμπειραϊκή απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με σύνθημα «παλεύουμε για ασφαλείς δημόσιες συγκοινωνίες στην ακτοπλοΐα, στον σιδηρόδρομο και σε όλα τα ΜΜΜ. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες. Υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις».

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ – ΤΡΟΛΕΪ

‘’Χειρόφρενο’’ έχουν τραβήξει τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αττική καθώς στην 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι σε αυτά, όπως έγινε γνωστό μέσω του Σωματείου Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

ΜΕΤΡΟ

Τα σωματεία των εργαζομένων στο Μετρό ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑΣΥ, την προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών. Οι  γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα λειτουργούν 12:00-16:00, ενώ η γραμμή 1 στον Ηλεκτρικό και το Τραμ θα λειτουργούν 11:00-17:00, για διευκόλυνση μετακίνησης των πολιτών που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της πλατείας  Συντάγματος.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν (μέχρι και σήμερα) τα τρένα και ο προαστιακός μετά τις αποφάσεις των σωματείων εργαζόμενων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: