Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τρεις άμεσες ενέργειες ήταν το… φλουρί για την ΕΣΕΕ – Αγιασμός και εγκαίνια του νέου κτιρίου

Χωρίς κατηγορία στις 16/01/2017

Με απόφαση του δ.σ. της

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/1, ο Αγιασμός και τα εγκαίνια του διατηρητέου κτιρίου που αγόρασε η ΕΣΕΕ στην οδό Πετράκη 8 στο οποίο στεγάζεται το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ).

Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου παρευρέθηκε o υπουργός Επικράτειας Χριστόφορος Βερναρδάκης ως ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΝΕΜΥ, ο π. Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο π. πρόεδρος της ΕΣΕΕ Χρ. Φώλιας, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΕΕ και στελέχη και συνεργάτες της ΕΣΕΕ και του ΙΝΕΜΥ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΙΝΕΜΥ Βασίλης Κορκίδης προέβη σε έναν απολογισμό της δράσης της ΕΣΕΕ και του ΙΝΕΜΥ για το 2016 και εξέφρασε τη χαρά του για την απόκτηση του νέου κτιρίου, που αποδεικνύει και την αναβαθμισμένη θέση της ΕΣΕΕ στα δημόσια πράγματα. Την ίδια ημέρα, επίσης, στα γραφεία της ΕΣΕΕ έγινε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας της Συνομοσπονδίας και η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΕΕ για τον νέο χρόνο, στο οποίο παρευρέθηκε και ο κ. Βερναρδάκης.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

To πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε τρεις άμεσες ενέργειες:

1.Την εφαρμογή μέτρων προς διευκόλυνση επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από θεομηνίες, χιόνια και παγετούς. Να διευρυνθούν οι δυνατότητες των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, ώστε να περιλαμβάνουν περισσότερες προϋποθέσεις αναστολής καταβολής οφειλών, ληξιπρόθεσμων ή μη αλλά και ενεργητικές πολιτικές αποζημίωσης και ανακούφισης των επιχειρήσεων. Το συγκεκριμένο πλαίσιο θα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να εφαρμόζεται αυτόματα, κάθε φορά που σημειώνονται ανάλογα φαινόμενα που πλήττουν τις τοπικές αγορές.

2.Την διαμαρτυρία και αναθεώρηση των εκπροσωπήσεων τόσο του εμπορίου όσο και άλλων επιχειρηματικών κλάδων σε Δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς.

3.Την διενέργεια ενημερωτικής ημερίδας για τις 17 φορολογικές, ασφαλιστικές και οικονομικές αλλαγές του 2017.

Απάντηση