Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τριήμερο πένθος στην Καλλιθέα για τον θάνατο του Λάζαρου Λασκαρίδη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 08/05/2023

Υπέκυψε τελικά στα σοβαρά τραύματά του, μετά από 11 ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ‘’Γ. Γεννηματάς’’ – Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον συνάδελφο – Η κηδεία την Τετάρτη 10/5, στις 13:30′, στο Κοιμητήριο Καλλιθέας

|> Δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή ο συνάδελφος και αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης και έφυγε το πρωί σε ηλικία 55 ετών…

Όπως είναι γνωστό, είχε πέσει από το μπαλκόνι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας στις 27 Απριλίου και είχε τραυματιστεί σοβαρά. Διακομίστηκε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο ‘’Γεννηματάς’’, όπου παρέμεινε στη ΜΕΘ μέχρι σήμερα το πρωί…

Για τον θάνατο του κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στον δήμο Καλλιθέας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Δήμος Καλλιθέας εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την απώλεια του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Λάζαρου Λασκαρίδη.
Ο Λάζαρος Λασκαρίδης προσέφερε πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού και άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα του στην Καλλιθέα, όντας μία εξέχουσα προσωπικότητα της δημοσιογραφίας και του πνεύματος.
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ’’ ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, και εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 2014. Από το 2019 είχε συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, και ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Μέσα από το έργο του αυτό, ο Λάζαρος Λασκαρίδης αφήνει πίσω του , μεγάλη παρακαταθήκη με νέους θεσμούς όπως το ‘’Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα’’ και τα ‘’Χαροκόπεια’’ ενώ το όραμά του θα συνεχίσει να εμπνέει τον Δήμο της Καλλιθέας».

Ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, σε συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει:
«Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη. Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο. Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας. Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια».

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Λάζαρο Λασκαρίδη

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον συνάδελφο και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Καλλιθέας Λάζαρο Λασκαρίδη, ο οποίος έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, έπειτα από σοβαρό ατύχημα που υπέστη στις 27 Απριλίου.

Την ημέρα εκείνη, ανήμερα των γενεθλίων του, ο Λάζαρος Λασκαρίδης βρισκόταν σε εκδήλωση στη δημοτική βιβλιοθήκη Καλλιθέας, όταν υποχώρησαν τα κάγκελα του μπαλκονιού και βρέθηκε στο κενό, με συνέπεια τον σοβαρότατο τραυματισμό του. Υπεβλήθη σε χειρουργείο και νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς» έως σήμερα το πρωί, που δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1968. Σε ηλικία μόλις 20 ετών, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος, αρχικά στην εφημερίδα «Ελεύθερος» στο ελεύθερο ρεπορτάζ και αμέσως μετά στις εφημερίδες «Δημοκρατικός Λόγος» και «Αυριανή», καθώς και στους σταθμούς «Ράδιο Αθήνα», «Κανάλι 29» και «Κανάλι 5», όπου ειδικεύτηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Ως πολιτικός συντάκτης εργάστηκε, επίσης, σε πολλά άλλα Μέσα Ενημέρωσης, όπως στις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Γαύρος», «Ισοτιμία», «Νίκη», «Παρασκευή +13», «Το Ποντίκι», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθήνα 9,84» στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Alter 5», «Tempo», «TV Πειραιάς» και «Seven».

Με την εφημερίδα «Παρασκήνιο», κυκλοφόρησαν το 2016 τα βιβλία του «Να σου πω τη μοίρα σου» και «Η Παναγία της Τήνου σώζοι τον βασιλέα», ιστορικού περιεχομένου, που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της πολιτικής ιστορίας της νεότερης Ελλάδας.

Την περίοδο 1996-2007 είχε διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Είχε επίσης θητεύσει στα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εσωτερικών, Αιγαίου, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 υπηρετούσε ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης πέραν από τον επαγγελματισμό και την συνέπεια με την οποία εργάστηκε επί πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος, είχε έναν δυναμικό χαρακτήρα και έντονη διάθεση προσφοράς. Για το λόγο αυτό ασχολήθηκε με τα κοινά, με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας παρακαταθήκη το έργο του στους πολίτες της Καλλιθέας, της οποίας ήταν γέννημα θρέμμα και αγαπούσε πολύ. Ανάμεσα σε πολλά που προσέφερε στον πολιτισμό, αξίζει να σημειωθούν η καθιέρωση του «Θεάτρου της Δευτέρας στην Καλλιθέα» και η αναβίωση της πολιτιστικής διοργάνωσης «Χαροκόπεια».

Ο Δήμος Καλλιθέας, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Αντιδημάρχου του Λάζαρου Λασκαρίδη, κήρυξε τριήμερο πένθος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και ιδιαιτέρως τον μονάκριβο γιό του Τάσο και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την πρόωρο θάνατο του αντιδημάρχου Καλλιθέας Λάζαρου Λασκαρίδη,

«Με  βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα τον τραγικό, άδικο και πολύ πρόωρο θάνατο του Αντιδημάρχου Καλλιθέας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ», Λάζαρου Λασκαρίδη. Ενός νέου ανθρώπου που υπηρέτησε με ζήλο για πολλά χρόνια την Αυτοδιοίκηση και είχε ακόμα να προσφέρει πολλά στην αγαπημένη του πόλη την Καλλιθέα. Η αυτοδιοικητική μας οικογένεια έχασε ένα άξιο μέλος της, ωστόσο είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες του στην Καλλιθέα δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. Στον Δήμαρχο Καλλιθέας Δ. Κάρναβο, σε όλη τη διοίκηση του  Δήμου καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του Λάζαρου Λασκαρίδη, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου».

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης με αφορμή τον θάνατο του αντιδημάρχου Καλλιθέας Λάζαρου Λασκαρίδη  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του Αντιδημάρχου Καλλιθέας Λάζαρου Λασκαρίδη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχασε ένα σπουδαίο άνθρωπο. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του  για να αντέξει αυτή την απώλεια».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, με αφορμή τον θάνατο του δημοσιογράφου και αντιδημάρχου Καλλιθέας Λάζαρου Λασκαρίδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετάμε με θλίψη και μεγάλη συγκίνηση τον Λάζαρο Λασκαρίδη, που τόσο πρόωρα και άδικα έφυγε από κοντά μας. Ο Λάζαρος Λασκαρίδης ήταν ένας ενεργός  και δημιουργικός πολίτης που έδωσε αγώνες για τα δημοκρατικά του πιστεύω. Ως δημοσιογράφος λειτουργούσε πάντοτε στο πλαίσιο της δεοντολογίας, προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, εκφράζοντας τις καθημερινές αγωνίες τους. Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση με διαρκή και ανιδιοτελή προσφορά, προς όφελος όλων ανεξαιρέτως των πολιτών. Η απώλειά του μας συγκλόνισε όλους, γιατί χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο, έναν συναγωνιστή με συνεπή διαδρομή αγώνων».

Ο φίλος του Λάζαρου Λασκαρίδη και δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης,  την επόμενη ημέρα του ατυχήματος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για εντοπισμό των υπευθύνων. Επίσης, διενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Ποινικής Δίωξης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: