Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

«Τρικυμία» στο λιμάνι με τα στερεά απόβλητα

Χωρίς κατηγορία στις 16/10/2014

ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του ΤΠ, σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του διαγωνισμού του ΟΛΠ για τα στερεά απόβλητα, άρχισαν να ακούγονται έντονες φωνές διαμαρτυρίας. Ως φαίνεται οι ενστάσεις και οι προσφυγές στο ΣτΕ, έχουν αναστατώσει τον κόσμο του λιμανιού και μάλιστα η χθεσινή δυναμική παρέμβαση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), κάπου άρχισε να ενοχλεί…

Η ανακοίνωση του ΣΕΕΝ αναφέρει επί λέξει:

«Με αφορμή τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) ανακοίνωση Τύπου της ΟΛΠ ΑΕ, σχετικά με την πορεία του διαγωνισμού ανάθεσης της υπηρεσίας συλλογής στερεών αποβλήτων πλοίων που καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας επιθυμεί να τονίσει και πάλι την πλήρη αντίθεσή του στον υπό εξέλιξη διαγωνισμό, στο βαθμό που αυτός θα καταλήξει στη μονοπωλιακή εκμετάλλευση της σημαντικότατης αυτής υπηρεσίας στο λιμάνι του Πειραιά και μάλιστα για διάστημα πολλών δεκαετιών!

» Ως χρήστες του λιμένα έχουμε επανειλημμένως τονίσει ότι η μέχρι σήμερα πρακτική της μονοπωλιακής ανάθεσης της αποκομιδής στερεών αλλά και υγρών αποβλήτων, κατά αποκλειστικότητα σε έναν και μόνο πάροχο, έχει δημιουργήσει φαινόμενα καταχρηστικής εκμετάλλευσης της μονοπωλιακής αυτής θέσης και έχει φέρει τους χρήστες του λιμανιού πολλές φορές σε αδιέξοδα.

» Ο ΣΕΕΝ έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η παροχή των εν λόγω υπηρεσιών από τουλάχιστον δύο παρόχους ανά υπηρεσία. Τούτη άλλωστε είναι η πρακτική που ακολουθείται από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ευρώπη και ως γενική αρχή προωθείται και στα πλαίσια της υπό συζήτηση Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις λιμενικές υπηρεσίες. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου αλλά και η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλούνται να εξετάσουν το ζήτημα και να λάβουν θέση σχετικά».

Υπενθυμίζεται, ότι όπως είχε γράψει χθες ο ΤΠ, υπάρχουν ενστάσεις εταιρειών στις οποίες υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι διατάξεις του διαγωνισμού «φωτογραφίζουν» συγκεκριμένη ενδιαφερόμενη εταιρεία! Επίσης, ότι στις 5 Νοεμβρίου έχει οριστεί για να συζητηθεί στο ΣτΕ, η προσφυγή των δύο εταιρειών κατά του κύρους του διαγωνισμού που προκήρυξε ο ΟΛΠ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: