Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τσίκνα… με χορό και μουσική στην αγορά του Πειραιά

Εν Δημω στις 20/02/2020

Τσικνοπέμπτη με παραδοσιακό γλέντι και τη συμμετοχή  των “Libro Coro”, της “Ομόνοιας”, της “Global Νταούλια” και της Φιλαρμονικής

|> Με παραδοσιακό γλέντι, κέφι, χορό και τραγούδι, «πλημμύρισε» η κεντρική αγορά του Πειραιά, στην εορταστική εκδήλωση  που διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος λόγω της Τσικνοπέμπτης.

Πλήθος κόσμου, διασκέδασαν με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από το πειραϊκό φωνητικό σύνολο «Libro Coro», με χορούς από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και με μια κεφάτη αποκριάτικη παρέλαση από τη  Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Επίσης, μικροί και μεγάλοι έγιναν «ένα» με το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Η μπάντα κρουστών «Global Νταούλια» με τις μουσικές της έδωσε στην εκδήλωση αποκριάτικη νότα  και παρακίνησε τον κόσμο σε χορό. Οι «Global Νταούλια» ξεκίνησαν από την  κεντρική αγορά του Πειραιά και «γέμισαν» με  αποκριάτικες μουσικές την Τσαμαδού, την Γούναρη και τον πεζόδρομο της Νικήτα.  Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν  μεζέδες  και κρασί. Την  εκδήλωση  συνδιοργάνωσε  η Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος από την ανταπόκριση των δημοτών σε αυτό το κάλεσμα. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την Τσικνοπέμπτη στιγμές χαράς και διασκέδασης στον κόσμο», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Επίσης ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, λέγοντας πως επί 15 ημέρες στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις, συναυλίες, παιδικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά. Και επεσήμανε: «Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις μας θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τα κούλουμα  στη Φρεαττύδα με ρεμπέτικη συναυλία από τον Μπάμπη Τσέρτο και με παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία για ακόμα μια χρονιά προσφέρει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, την οποία ευχαριστούμε».

 Η αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων Ανδριάνα Ζαρακέλη, είπε: «Γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη σε μια από τις πιο παραδοσιακές και αγαπημένες γειτονιές της πόλης, την αγορά του Πειραιά. Επιθυμία μας ήταν να διοργανώσουμε μια μεγάλη γιορτή με μουσική, χορό, κέφι, τραγούδια για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Η Τσικνοπέμπτη είναι ημέρα διασκέδασης και χαίρομαι που οι Πειραιώτες συμμετείχαν στην εκδήλωση».

Ο πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην  κεντρική αγορά του Πειραιά, με τη στήριξη του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Απάντηση