Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υπάρχει ένα στοιχείο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε σαν λαός και ποτέ δεν πρέπει να το χάσουμε…

FLASH στις 05/01/2017

Να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή

kapranos d

|> Δημήτρης Καπράνος

|> Να μη σας το φυλάει ο Θεός ( σε όσους δεν το έχετε ζήσει) και να μη ζήσετε ποτέ τον πόλεμο! Ακόμη και σήμερα, που η χώρα βρίσκεται σε οικτρή οικονομική κατάσταση, οι μεγαλύτεροι δεν παύουν να λένε ότι “υπάρχουν πολύ-πολύ χειρότερα“.

Δεν σας λέω να δείτε τι γίνεται στην διαλυμένη Συρία, να δείτε πώς κατάντησε το ξακουστό Χαλέπιον (Αλέπο το αποκαλούν οι αλλόθρησκοι). Κοιτάξτε απλώς την γειτονική μας Τουρκία, η οποία σπαράσσεται από την τρομοκρατία. Φυσικά, ουδεμία ευθύνη φέρει ο Τούρκος πολίτης, ο οποίος πληρώνει τώρα τις συνέπειες της τραγικής πολιτικής “από λίγο με όλους” που τήρησε ο κατά φαντασίαν σουλτάνος.

Αν, όμως, δείτε πως έχει καταντήσει η τουρκική κοινωνία, η οποία από τη μια μεριά ρέπει προς τον άκρατο ισλαμισμό και την σαρία και από την άλλη προσπαθεί να φορέσει γραβάτα και ημίψηλο, θα καταλάβετε πόσο κοντά στην κοινωνική διάλυση βρίσκεται η μεγάλη γειτονική μας χώρα.

Διάβασα κι εγώ τις πληροφορίες, κατά τις οποίες κάποιοι οδηγοί ταξί που βρέθηκαν στην περιοχή της δολοφονικής επιθέσεως στο κλαμπ Reina την Πρωτοχρονιά, ορισμένοι οδηγοί ταξί ζήτησαν ποσά που κυμαίνονταν ανάμεσα στα 500 με 1000 δολάρια από ανθρώπους οι οποίοι, αλλόφρονες και τρομοκρατημένοι, τους ζητούσαν να τους μεταφέρουν σε ασφαλείς τοποθεσίες

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πολλές και επώνυμες καταγγελίες φιλοξενούνται στα τουρκικά social media και ήδη ερευνώνται από τις τουρκικές αρχές, ήτοι “πιάσ’ το αυγό και κούρευ’το”!

Οι πληροφορίες, όμως, ανέφεραν και ότι η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη φορά που οι ταξιτζήδες καταφεύγουν στην αισχροκέρδεια. Μετά το χτύπημα της 28ης Ιουνίου του 2016 στο αεροδρόμιο της Πόλης επέλεγαν να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία μόνο τουρίστες με την ταρίφα να ανέρχεται στα 100 δολάρια για διαδρομές που συνήθως δεν υπερβαίνουν τα 20. Το ίδιο συνέβη και μετά το περιστατικό στο γήπεδο της Μπεσίκτας προ εικοσαημέρου!

Θυμηθείτε τώρα τις αποστολές αλληλεγγύης που έφυγαν από τη χώρα μας προ ετών, όταν η Πόλη δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα από τον Εγκέλαδο!

Εθελοντές, ειδικές ομάδες, οχήματα, έσπευσαν να συνδράμουν τους δοκιμαζόμενους Τούρκους πολίτες. Δείγμα πολιτισμού, φυσικά, αλλά και κοινωνικής συνοχής, την οποία τότε είχαμε ακόμη πιο ανεπτυγμένη. Αλλά και στην περίπτωση των προσφύγων (ο Θεός να τους κάνει), είδατε πως φέρθηκαν οι τοπικές νησιωτικές κοινωνίες.

Βεβαίως, η Ακαδημία Νομπέλ, δεν θα μπορούσε ποτέ να απονείμει το βραβείο στις νησιώτισσες γηραιές κυρίες, οι οποίες περιέθαλψαν το βρέφος και χάρισαν στον κόσμο εκείνη την υπέροχο φωτογραφικό στιγμιότυπο-μνημείο ανθρωπιάς. Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι αν οι συγκεκριμένες κυρίες ήσαν Αφγανές ή Πακιστανές, θα είχαν το Νομπέλ στην τσέπη από την πρώτη στιγμή! Ουδόλως, βεβαίως, μας εξένισε η Ακαδημία, που ανακάλυψε ότι ο Μπομπ Ντίλαν είναι και λογοτέχνης…

Εμείς, ας κοιτάξουμε να διατηρήσουμε την κοινωνική μας συνοχή και ευαισθησία. Ήταν πάντοτε το στοιχείο που μας έκανε να ξεχωρίζουμε. Ας μη το χάσουμε, θα είναι κρίμα…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: