Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υπάρχουν και χριστουγεννιάτικα bazzar, με αντίληψη στην κοινωνική πραγματικότητα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 01/12/2017

Μητρόπολη και blogaki!

|> Χριστούγεννα προ των θυρών και όσο πλησιάζουν τόσο πληθαίνουν και οι ειδήσεις γύρω από τα bazzar. Δύο από τα σημαντικότερα χριστουγεννιάτικα “παζάρια” που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας είναι αυτό της Μητρόπολης Πειραιώς και εκείνο από το blogaki στο 5ο Δημοτικό Σχολείο του Κερατσινίου.

Σήμερα Παρασκευή 1/12 στις 11 πμ εγκαινιάστηκε με Αγιασμό και πλήρη επισημότητα παρουσία του μητροπολίτη  κ.κ. Σεραφείμ  η Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως, στο κτήριο επί της οδού Κολοκοτρώνη 85. Την έκθεση στηρίζει και εφέτος του ΙΕΚ Άλφα Πειραιά, με στόχο την οικονομική στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ωφελουμένων των κοινωνικών προγραμμάτων της Εκκλησίας.

Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου το blogaki διοργανώνει και εφέτος το χριστουγεννιάτικο παζάρι του, με χειροποίητα δώρα και βιβλία. Πρόκειται για ένα bazzar αλληλεγγύης, με χειροποίητα και βιβλία, για την ενίσχυση της δράσης των δασκάλων και των παιδιών του σχολείου. Το 5ο Δημοτικό Κερατσινίου, με τους δασκάλους, τα παιδιά και τους γονείς έχουν φτιάξει το δικό τους κοινωνικό παντοπωλείο με τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ανταλλακτικής οικονομίας, παράγουν υγρό απορρυπαντικό, μαλακτικό και σαπούνι με αιθέρια έλαια. Κάθε χρόνο βοηθάνε οικογένειες που έχουν ανάγκη να στρώσουν το γιορτινό τραπέζι. Και οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

Ελάτε να στηρίξουμε τις δράσεις του 5ου Δημοτικού Κερατσινίου και να στρώσουμε το γιορτινό τραπέζι στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Η αλληλεγγύη είναι σχολειό!

Μόλις την κάνεις πράξη, συνειδητοποιείς πως ανθρωπιά δεν είναι μονάχα να δίνεις, αλλά και να χτίζεις. Έναν κόσμο φιλόξενο για όλους! Με υλικά που θα βρεις στις γειτονιές, εκεί που οι άνθρωποι δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης, αντίστασης και δημιουργίας. Ελάτε να βάλουμε θεμέλια!

Η αλληλεγγύη είναι σχολειό!

Μόλις την κάνεις πράξη, συνειδητοποιείς πως ανθρωπιά δεν είναι μονάχα να δίνεις, αλλά και να χτίζεις. Έναν κόσμο φιλόξενο για όλους! Με υλικά που θα βρεις στις γειτονιές, εκεί που οι άνθρωποι δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης, αντίστασης και δημιουργίας. Ελάτε να βάλουμε θεμέλια!

Η αλληλεγγύη είναι σχολειό!

Κάθε φορά φορά που χτυπάει το καμπανάκι της βαρβαρότητας, μαζευόμαστε και δίνουμε όρκο μηδενικής ανοχής. Μπαίνουμε στις καρδιές κι ακούμε προσεχτικά για να μάθουμε να χτίζουμε.

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι αλληλεγγύης θα λειτουργήσει το Σάββατο και την Κυριακή (9-10/12) στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και τις ώρες από 10 πμ έως 8 μμ.

Πληροφορίες: womaninblog@gmail.com, blog: Η αλληλεγγύη είναι σχολειό fb: @blogandsolidarity

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: