Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χάρτα Διαφορετικότητας για Ελληνικές Επιχειρήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 19/05/2022

Υπογράφηκε από τον ΕΣΠ στο πλαίσιο τής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στη χώρα μας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ

|> Την περασμένη Δευτέρα 16/5 ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ) υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για Ελληνικές Επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στη χώρα μας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) και το Diversity Charter Greece και αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς να αναπτύσσουν και να υλοποιούν πρακτικές ένταξης και διαχείρισης της διαφορετικότητας.

Ο πρόεδρος του ΕΣΠ Θ. Καπράλος που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας με τον Σ. Μηλιώνη, πρόεδρο δ.σ.. του ΚΕΑΝ και ιδρυτή του Diversity Charter Greece, δήλωσε σχετικά:

«Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για Ελληνικές Επιχειρήσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς υποστηρίζει τη συγκεκριμένη δράση, που στοχεύει στην προαγωγή της διαφορετικότητας και την εφαρμογής της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης στο χώρο εργασίας. Παράλληλα, δεσμεύεται να ενισχύσει και να μεταδώσει στα μέλη του τις ιδέες και τις αξίες της διαφορετικότητας ως σημαντικό συστατικό της ανάπτυξης της υγιούς και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, αλλά και της κοινωνίας, ώστε να την υιοθετήσουν και να την εντάξουν στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες απασχόλησης χωρίς στερεότυπα. Άλλωστε επιχειρηματικότητα και κοινωνία συμπορεύονται και η ισότιμη ένταξη, η ενσωμάτωση και οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας του εμπορικού κλάδου που είναι και ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας».

Ο Σ. Μηλιώνης είπε: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ένας από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις της νέας εποχής και την αξία του σεβασμού των αξιών της διαφορετικότητας και της υγιούς ενσωμάτωσης σε όλα τα επαγγελματικά περιβάλλοντα, αλλά και στις σχέσεις με το καταναλωτικό κοινό, προχώρησε στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε σίγουροι, ότι βρήκαμε έναν ισχυρό και συνεπή συνεργάτη και συνοδοιπόρο στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα διαφορετικότητας και ένταξης και στο πλαίσιο αυτό, τους καλωσορίζουμε με χαρά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: