Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρέμβαση-υποστήριξη του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 28/01/2018

Κοπή βασιλόπιτας

|> Σθεναρή η αντίδραση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών για τα όσα κυκλοφορούν για τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Με τίτλο “Υποστήριξη και στοργή προς την μητέρα Εκκλησία” και με το ρηθέν από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ότι «Όλα όσα βλέπουμε είναι η σκιά που ρίχνουν αυτά που δεν βλέπουμε», από το δ.σ. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών καλεί όλους όσοι σπεύδουν να κρίνουν τις φερόμενες ως πρωτοβουλίες  του Οικουμενικού Πατριάρχη να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην κρίνουν από τα επιφαινόμενα, αλλά από την πραγματικότητα την οποία δεν γνωρίζουν όλοι.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Προκαθήμενός του έχουν την ολόθερμη υποστήριξη των Κωνσταντινουπολιτών και της συντριπτικής πλειοψηφίας τού ανά την Υφήλιο ποιμνίου του, το οποίο γνωρίζει καλά τις έξωθεν και έσωθεν επιβουλές, αδελφικές ή μη.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 7 μμ οι Κωνσταντινουπολίτες κόβουν την βασιλόπιτα στο μέγαρο του Συλλόγου τους. Παράλληλα θα γίνει η έναρξη του προγράμματος “Ανοιχτές Πόρτες” και επίσης θα τιμηθούν ο Πολίτης συγγραφέας, δημοσιογράφος και εκδότης του “Επτάλοφος” Αλέκος Παπαδόπουλος και ο ομότιμος καθηγητής ΩΡΛ του ΕΚΠΑ Ελευθέριος Φερεκύδης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: