Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μία τοιχογραφία για τη “Φυσική Ισορροπία” στο Τουρκολίμανο… 

Χωρίς κατηγορία στις 10/02/2022

Φιλοτεχνήθηκε από την Λυδία Δημητριάδη της “Γενιάς 17” και… έκρυψε το γιαπί που για περίπου μισό αιώνα δεσπόζει της περιοχής – Προβάλλεται το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης “Κάνθαρος”

|> Μια τοιχογραφία έρχεται να δώσει χρώμα στο “αναδομημένο” Μικρολίμανο και πρόκειται για προϊόν της συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με την πρωτοβουλία “Γενιά 17“. Η τοιχογραφία – έργο που φιλοτέχνησε η Λυδία Δημητριάδη – είναι μεγάλων διαστάσεων και κοσμεί την πρόσοψη της βίλλας Ζαχαρίου, με τίτλο: “Φυσική Ισορροπία“.

Στην τοιχογραφία προβάλλεται το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης “Κάνθαρος”, που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά με επιτυχία τον τελευταίο έναν χρόνο. Παράλληλα, επικοινωνεί το μήνυμα του “Στόχου 12” που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή και γίνεται μέρος μιας συνολικής πρωτοβουλίας που ανοίγει τη συζήτηση γύρω από τη σημαντική ατζέντα του ΟΗΕ.

Πέραν της αξίας του μηνύματος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, οι τοιχογραφίες ομορφαίνουν πόλεις, γειτονιές και εγκαταστάσεις συμβάλλοντας στην αναγκαία αλλαγή συμπεριφορών.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Μια ακόμη δημόσια τοιχογραφία φιλοτεχνήθηκε στην πόλη μας, προσφέροντας μια διαφορετική αισθητική, αυτή τη φορά στην όμορφη περιοχή του Μικρολίμανου. Οι τοιχογραφίες αποτελούν τέχνη, κοσμούν τον αστικό ιστό, περνούν αισιόδοξα μηνύματα και προσδίδουν έναν σύγχρονο χαρακτήρα εξωστρέφειας στις πόλεις. Σημαντική παράμετρος αποτελεί επίσης ότι με την τοιχογραφία αυτή, επικοινωνούμε το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης “Κάνθαρος”. Στόχος μας είναι να περάσουμε ένα μήνυμα στον κόσμο ότι θα πρέπει να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την ανακύκλωση, η οποία έχει πολλά οφέλη και συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος. Θα ήθελα να συγχαρώ τη Λυδία Δημητριάδη, που φιλοτέχνησε την τοιχογραφία, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την όμορφη δράση. Στον Πειραιά κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να γίνει η πόλη μας πιο καθαρή και πιο βιώσιμη. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε ενέργειες που βάζουν χρώμα και προσδίδουν αισιοδοξία και καλαισθησία στον δημόσιο χώρο».

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, ανέφερε:

«Ο Δήμος Πειραιά μέσω της πολύ όμορφης τοιχογραφίας που δημιουργήθηκε, στέλνει το μήνυμα ότι όλοι μας πρέπει να στραφούμε στην πράσινη οικονομία και στην ανακύκλωση και παράλληλα δίνει χρώμα και ομορφαίνει ακόμα περισσότερο την περιοχή του Μικρολίμανου. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος μας μέσω πολλών παράλληλων δράσεων αλλά και του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Κάνθαρος», το οποίο και προβάλλεται στην τοιχογραφία, έχει κατορθώσει να διπλασιάσει τα ποσοστά ανακύκλωσης τα τελευταία δυο χρόνια, δείχνοντας ότι η αύξησή της αποτελεί άμεση προτεραιότητα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: