Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φλούφληδες/λαμόγια ενοχλούν – όχι οι ξαπλώστρες!

FLASH στις 12/08/2015

Δεν αντανακλούν την πραγματική οικονομία της χώρας!.. Τελευταία, αυτή η φράση γράφεται και ειπώνεται προκειμένου να καταδειχθεί το καθεστώς των τιμών στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Αφορμή δε, είναι τα αλλεπάλληλα κρούσματα με τις μαϊμού ταμειακές μηχανές, με τις “μουσαντέ” αποδείξεις, αλλά και οι τιμές που αναγράφονται στις κανονικές, τις νόμμες αποδείξεις!

Στο εστιατόριο σου χρεώνουν τη χωριάτικη 12 ευρώ και στην παραλία την ξαπλώστρα 20 ευρώ! Πού είναι το περίεργο; Χρόνια τώρα η Μύκονος είναι “φαρμακείο” και μπορεί να γίνονται τα “μύρια όσα”, αλλά ποτέ δεν ακούστηκε πως πήγε κάποιος με το…ζόρι! Άρα, όλοι ξέρουν πού πάνε και γιατί πάνε! Δεν χρειάζονται ειδικές αναλύσεις…

mykonos apodiksiΤο γεγονός ότι σχεδόν όλα είναι πανάκριβα, είναι κάτι το φυσιολογικό και (γιατί όχι;) το θεμιτό! Από τη στιγμή που Σαντορίνη και Μύκονος βρίσκονται πρώτες στη λίστα των προοροσμών του διεθνούς τουρισμού, επόμενο είναι να είναι κάπως “αλμυρή” η παραμονή σε αυτά τα νησιά.

Ας αφήσουμς τις γκρίνιες για τα δύο αυτά νησιά κι ας σταματήσουμε να εξαντλούμε την… πατριωτική μας ευαισθησία γύρω από το κόστος ζωής. Άλλωστε την περίεργη ακρίβεια και τις αδικαιολόγητες αυξήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης, τις συναντάμε έξω από την πόρτα μας. Ας μην μας ενοχλούν η χωριάτικη και η ξαπλώστρα…

mykonos apodiksi2Κάτι άλλο το οποίο πιάνει πρωτοσέλιδα, είναι το “κακό” που γίνεται μ΄εκείνες τις εμφανίσεις του Ρέμου, όπου “χύνονται ποτάμι” πανάκριβες σαμπάνιες! Ο κοσμάκης στα συσσίτια κι εκείνοι να χαλάνε χιλιάρικα! Είναι πρόκληση; Ναι! Προκαλούν; Ναι μεν, αλλά… μακάρι να είχαμε καμμιά δεκαριά Μυκόνους κι ας προκαλούσαν κι άλλοι!

Το θέμα στην υπόθεση δεν είναι εάν προκαλούν εμάς, αλλά εάν προκαλούν την εφορία! Δηλαδή όταν το “σαΐνι” του ΣΔΟΕ βλέπει τον αξιότιμο κ. Φλούφλη να πετάει τα 500άρικα σαν χαρτοπόλεμο, τον καλεί για να δούνε παρέα τη φορολογική του δήλωσή ή ελέγχει μόνον τα εισιτήρια του μαγαζιού; Γιατί κάτι τέτοιοι “άρχοντες”, κυκλοφορούν μεν το χρήμα, αλλά μπορεί να είναι αγνώστου προέλευσης.

Αυτή είναι η πρόκληση! Να στερείται ο νόμιμος πολίτης τα απαραίτητα και να βλέπει ακόμα και πτωχευμένους επιχειρηματίες με τεράστια χρέη στους πρώην υπαλλήλους τους, να κάνουν διακοπές διαρκείας και πολυτελείας!

Κάτι τέτοια ενοχλούν την κοινωνία και όχι αν η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι πανάκριβες και “δεν αντανακλούν την πραγματική οικονομία της χώρας”!..

ΦΩΤΟ: Το μοντέλο Δήμητρα Αλεξανδράκη το περασμένο Σάββατο σε ξαπλώστρα της Ψαρούς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: