Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φοιτητές Νομικής του ΕΠ Κύπρου στο ΣτΕ για ενημερωτική επίσκεψη

ΕΛΛΑΔΑ στις 17/02/2015

Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης, μια μεγάλη ομάδα τελειόφοιτων σπουδαστών της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΕΠΚ), επισκέφτηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Σχολής και μια καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου.

Στο ΣτΕ, τους σπουδαστές του ΕΠΚ υποδέχθηκε ο Εισηγητής Βασ. Γκέρτσος, ο οποίος και τους ενημέρωσε για τις λειτουργίες, τις αρμοδιότητες και τις διαδικασίες του Συμβουλίου, τόσο για τις αιτήσεις ακύρωσης κατά των διοικητικών πράξεων, όσο και για την αρμοδιότητα επεξεργασίας των Προεδρικών Διαταγμάτων.
Στη συνέχεια, οι σπουδαστές συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΣτΕ, ξεναγήθηκαν στους χώρους και παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου, έχοντας μία προσωπική εμπειρία των διαδικασιών της δίκης ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.
Αυτή η επίσκεψη στην Αθήνα, των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, είναι μέσα στο πλαίσιο των επισκέψεων στους δικαστηριακούς χώρους της Κύπρου, της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επισκέψεις έχουν πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ και στο Πανεπιστήμιο υπάρχει “δικαστική αίθουσα”, στην οποία διεξάγονται εικονικές δίκες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: