Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Μπάζα” εκατομμυρίων τσιγάρων από λιμενικούς και τελωνειακούς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 13/07/2022

Φορτίο με10.960.000 λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε κοντέινερ στον Σ.ΕΜΠΟ Πειραιά προερχόμενο από Εμιράτα

|> Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 10.960.000 λαθραίων τσιγάρων, προέβησαν, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους του τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά και στελέχη της διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών της διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. την 06.07.2022, δεσμεύτηκε το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο εκφορτώθηκε στον Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Πειραιά, προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με δηλωμένο φορτίο γυάλινα είδη και τελικό προορισμό το Μαυροβούνιο. Στη συνέχεια, την 07.07.2022, διενεργήθηκε έλεγχος από την ομάδα X-RAY του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, από την οποία κρίθηκε απαραίτητος ο περαιτέρω φυσικός έλεγχος του εν λόγω εμπορευματοκιβωτίου.

Πρωινές ώρες χθες και κατόπιν ένδειξης τελωνειακού σκύλου ανίχνευσης καπνικών προϊόντων Κ9, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από κοινού με στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και τελωνειακούς υπαλλήλους του τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, προέβησαν στην αποσφράγιση και στον καθολικό έλεγχο του ανωτέρω εμπορευματοκιβωτίου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 548.000 πακέτα τσιγάρων με είκοσι τσιγάρα έκαστο, που αντιστοιχούν σε 10.960.000 τσιγάρα.

Το συνολικό ποσό διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων, ανέρχεται στο ποσό των 2.321,81,55 ευρώ, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα καθώς και το κατασχεθέν εμπορευματοκιβώτιο παραδόθηκαν στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: