Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το “Take the money & run” της Φωτεινής Μαστρογιάννη, το βιβλίο-αντίδοτο για τους… banksters

Επιστημη/Παιδεια στις 23/02/2017

Και στο διαδίκτυο

Βιβλίο-ξάφνιασμα για τα ελληνικά οικονομολογικά δεδομένα θεωρείται το “Take the money & run” της οικονομολόγου και καθηγήτριας ΜΒΑ, Φωτεινής Μαστρογιάννη, καθώς η συγγραφέας, αφ΄ενός παρουσιάζει ανθρωποκεντρικά τα θέματά της  και αφ΄ετέρου τολμά να μιλήσει για τους σημερινούς gangsters, που αυτή τη φορά αυτό το είδος των ληστών αποκαλείται “banksters”!

Το βιβλίο “Take the money & run” των εκδόσεων Αρναούτη, βασίζεται στην ομώνυμη διαδικτυακή εκπομπή και στα άρθρα τής Φωτεινής Μαστρογιάννη και ο τίτλος του βιβλίου και της εκπομπής αντανακλούν την “ιδεολογία” της εποχής που δεν είναι άλλη παρά η επικέντρωση στην απόκτηση χρημάτων και ειδικά μέσω ληστειών, από τους… banksters, που κλέβουν τους πάντες αδιακρίτως!

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπομπή έχει φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής διανόησης αλλά και ανθρώπους από τον χώρο της Τέχνης και στόχος της είναι να προβάλλει το ελληνικό πνεύμα που, όπως και η Ελλάδα, δεν πεθαίνει ποτέ παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός της.

Το βιβλίο περιέχει άρθρα τής Φωτεινής Μαστρογιάννη για την οικονομία, με μία διαφορετική προσέγγιση και εναλλακτική ματιά που έχει πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς.

Επίσης, περιέχει τις συζητήσεις που έκαναν με τη συγγραφέα πολλοί γνωστοί διανοητές όπως είναι ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης, ο Σάββας Καλεντερίδης, ο καθηγητής π. Γεώργιος Μεταλληνός, η πρώην πρύτανης Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη, η ψυχίατρος και πρώην γενική διευθύντρια του “18 Άνω” Κατερίνα Μάτσα κ.ά.

Το βιβλίο-ξάφνιασμα της Φωτεινής Μαστρογιάννη “Take the money & run”, βρίσκεται στις προθήκες όλων των βιβλιοπωλείων, ενώ οι ομότιτλες τηλεοπτικές εκπομπές της μεταδίδονται μέσω του “YouTube” στο κανάλι “Fotini Mastroianni”.

Απάντηση