Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φόβοι ότι η Google “εισβάλει” στο χώρο ασφάλισης κατοικιών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 02/05/2022

Έρευνα της GlobalData δείχνει ότι μαζί με την Amazon, αποτελούν απειλές για τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες

asfalisinet.gr |> Η έρευνα που διεξήχθη από την GlobalData έδειξε ότι η Google αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις ασφαλιστικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν προσφέρει προϊόντα ασφάλισης κατοικιών.

Εταιρείες όπως η Google και η Amazon, επισημαίνει η έρευνα, που έχουν και οι δύο σημαντική αναγνώριση επωνυμίας, βελτιωμένες ψηφιακές δυνατότητες και γρήγορη εξυπηρέτηση πελατών, θα μπορούσαν να απειλήσουν στην παραδοσιακή ασφαλιστική αγορά.

Για να μετρήσει το συναίσθημα των καταναλωτών, η Έρευνα Καταναλωτών Ασφαλίσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, για το 2022, της GlobalData ερεύνησε εάν οι καταναλωτές στη χώρα θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να αγοράσουν ασφάλεια κατοικίας από έναν μη παραδοσιακό πάροχο.

Περισσότερο από το 25% των ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσαν ότι θα ήταν έτοιμοι να αγοράσουν την ασφάλεια του σπιτιού τους από την Google, ενώ η Amazon και οι προμηθευτές ενέργειας σημείωσαν επίσης καλή βαθμολογία.

«Η επιταχυνόμενη άνοδος της ψηφιοποίησης από την πανδημία και η αυξημένη χρήση έξυπνων οικιακών συσκευών σημαίνει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας και οι εξωτερικοί παίκτες αποτελούν απειλή για τους ασφαλιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιώντας τις δεξιότητές τους στην ψηφιοποίηση και την ισχυρή αναγνώριση της επωνυμίας για να προσελκύσουν πελάτες», εξηγεί η GlobalData.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: