Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εξωραϊσμός και πράσινο στην πλατεία Θεμιστοκλή του Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 18/02/2022

Φύτεμα 30 δέντρων, εμπλουτισμός με νέα φυτά και λουλούδια, κλαδέματα, επισκευή περίφραξης, συντήρηση στα παγκάκια, κ.ά.

|> Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης προκειμένου να υπάρξει περισσότερο πράσινο και να είναι καθαροί, λειτουργικοί και περιποιημένοι οι κοινόχρηστοι χώροι.

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται μια μεγάλη ανάπλαση πρασίνου και εξωραϊσμού στην πλατεία Θεμιστοκλή, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ανανέωση του πρασίνου, φύτεμα 30 νέων δέντρων, εμπλουτισμό με νέα φυτά  και λουλούδια, κλαδέματα, επισκευή της περίφραξης, συντήρηση στα παγκάκια, κ.ά.

Επιδίωξη  είναι να βελτιωθεί  σημαντικά η εικόνα  της πλατείας, να γίνει πιο όμορφη, έτσι ώστε να  είναι πόλος έλξης  των κατοίκων της περιοχής.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η Δημοτική Αρχή με τις καθημερινές της παρεμβάσεις σε πλατείες και πάρκα εργάζεται για περισσότερο πράσινο και για περιποιημένους,  όμορφους κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο και στις γειτονιές. Κύριο μέλημά μας είναι  να τους διατηρούμε καθαρούς και  καλαίσθητους, έτσι ώστε να είναι η παραμονή των δημοτών σε αυτούς πιο ευχάριστη. Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα όπου πραγματοποιούμε αναπλάσεις πρασίνου στην πλατεία Θεμιστοκλή. Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν, έτσι ώστε να είναι περιποιημένοι και με περισσότερο πράσινο οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης μας. Όπως έχω ξαναπεί, οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους χώρους πρασίνου και όχι μόνο, να συμβάλλουμε  στην προστασία τους,  ώστε να εξαλειφθεί το συχνό φαινόμενο των βανδαλισμών, διατηρώντας την πόλη μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη, είπε:

«Η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου προχώρησε σε εργασίες περιποίησης και ανάπλασης στην πλατεία Θεμιστοκλή στην Ε’  Δημοτική Κοινότητα Πειραιά. Συγκεκριμένα, έγιναν κλαδεύσεις υψηλόκορμων δένδρων, τοποθέτηση χλοοτάπητα, επισκευές στην περίφραξη του χώρου, καθώς και σε παγκάκια που είχαν υποστεί φθορές και ζημιές. Αφαιρέθηκαν ξερά δέντρα (μουριές) και τοποθετούνται περίπου 30 νέα μεγάλης ανάπτυξης. Αντίστοιχες απαραίτητες ενέργειες θα συνεχιστούν σε όλες τις πλατείες και πάρκα του Δήμου μας ώστε να μπορούν να τα χαρούν όλοι οι συμπολίτες μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: