Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συνδέσμου στο Δημοτικό

Χωρίς κατηγορία στις 08/04/2019

Χαιρετισμός του δημάρχου Πειραιά με αναφορά στον ηπειρολάτρη ευεργέτη Ελευθέριο Μαντζίκα

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιώς με θέμα: «Η Ήπειρος της Αγάπης», που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αξέχαστο βιομήχανο της Misko και μεγάλο ευεργέτη της Ηπείρου Ελευθέριο Μαντζίκα.

Ο Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο Δημοτικό Θέατρο, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να στηρίζει όλα τα σωματεία της πόλης και αυτό πράττει τα τελευταία 4,5 χρόνια. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι υπάρχει μια σταθερή συνεργασία με τον Ηπειρωτικό Σύνδεσμο Πειραιώς, στην οποία εντάσσεται και η παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου για την εκδήλωση. Σημείωσε ότι οι Ηπειρώτες του Πειραιά είναι ένας δραστήριος σύνδεσμος που στεγάζεται σε διατηρητέο ιδιόκτητο κτήριο στην οδό Φίλωνος.

Επιπλέον ο δήμαρχος τόνισε ότι είχε γνωρίσει τον Ελευθέριο Μαντζίκα, διότι από παιδί έχει σχέση σεβασμού με την οικογένειά του. Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι χαίρεται που τιμάται σήμερα ένας ευεργέτης που προσέφερε στην περιοχή του, προσθέτοντας ότι και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εκείνους που βοήθησαν να ανοικοδομηθεί η Ελλάδα. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν στις μέρες μας ιδιώτες οι οποίοι επιθυμούν να βοηθούν τις πόλεις τους. Ενδεχομένως τώρα δεν τυγχάνουν του ίδιου σεβασμού και αναγνώρισης και οφείλουμε να το αλλάξουμε αυτό, δηλαδή να αναγνωρίσουμε τώρα και όχι μετά θάνατον τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στα μέρη τους και στον τόπο τους», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι είναι σημαντικό να διοργανώνουν εκδηλώσεις οι σύλλογοι της πόλης, όπως είναι οι Ηπειρώτες, οι Μανιάτες, οι Κρήτες, προκειμένου να τιμούν τους ανθρώπους που προσέφεραν, καθώς και για να διατηρούν και να μεταλαμπαδεύουν τα ήθη και τα έθιμά τους.

Ο πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιώς Δημήτρης Λένης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον δήμαρχο για την πολύτιμη στήριξη στον σύνδεσμο και ιδιαίτερα για την υποστήριξή του στη διοργάνωση της εκδήλωσης του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιώς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: