Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Χαμός” στον Κορυδαλλό για τη διεξαγωγή της δίκης της “Χρυσής Αυγής”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 19/04/2015

Με σύνθημα «Όχι στη δίκη της Χ.Α στον Κορυδαλλό», αύριο Δευτέρα 20/4 στις 8 πμ, εργαζόμενοι και φορείς του Κορυδαλλού καθώς επίσης και βουλευτές της Β΄Πειραιά, θα συγκεντρωθούν στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου και ακολούθως θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την είσοδο των φυλακών, είναι να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης στη συνέντευξη Τύπου είχε πει μεταξύ άλλων: «Εύχομαι να καταλάβουν όλοι οι παράγοντες της δίκης, ότι την Δευτέρα πρέπει να αποφασιστεί η μεταφορά της σε άλλη αίθουσα. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική. Διαφορετικά οι ίδιοι θα είναι υπεύθυνοι για ό, τι συμβεί. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας για να αποτραπεί η υλοποίηση αυτής της επιλογής».
Σημειώνεται ότι αύριο έχει ληφθεί απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και των υπηρεσιών του δήμου Κορυδαλλού, επειδή η δικαστική αίθουσα βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από έντεκα σχολικές μονάδες: το 11ο Ειδικό Νηπιαγωγείο & Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 25ο Νηπιαγωγείο, το 6ο Δημοτικό, το 8ο Δημοτικό, το 7ο Γυμνάσιο, το 3ο, το 4ο και το 5ο Λύκεια, το Νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, το ΙΕΚ, τρεις  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, δυο Αθλητικά Κέντρα και καθημερινά διέρχονται χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι έχουν μοναδική πρόσβαση από την οδό Σολωμού, το δρόμο εισόδου στην δικαστική αίθουσα.
Παράλληλα, την ίδια ώρα στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής). έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση από την «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».  Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και η ΑΔΕΔΥ η οποία κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας το πρωί της ίδιας ημέρας (7:30-11:30 πμ) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο στην οποία συμμετέχει η ΠΟΕ – ΟΤΑ και άλλα σωματεία εργαζομένων. Στη συνέχεια θα επιχειρηθεί να γίνει πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.
Επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε. Ν «Ο Στέφενσων», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε. Ν. και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών καλούν σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας.
>>> Τελικά προς τι οι διμαρτυρίες; Για να μην διεξαχθεί η δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού ή για να μην… διαξεχθεί η δίκη για τη Χρυσή Αυγή; Είναι κάτι συλλαλητήρια που σε μπερδεύουν…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: