Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Χαστούκι” από εκπροσώπους της Ομογένειας σε Σκοπιανούς

ΕΛΛΑΔΑ στις 18/07/2015

Οι Έλληνες της Διασποράς, παράτην περιφρόνηση από την μητέρα-πατρίδα, παρ΄όλα αυτά ποτέ δεν έπαυσαν να αγωνίζονται για τηνΕλλάδα. Και αν ποτέ βρεθεί Ελλαδίτης πολιτικός να μιλήσει αληθινά για την Ομογένεια, σίγουρα θα ανεβάσει και το ηθικό των “εντάυθα” Ελλήνων. Όμως η Ομογένεια δεν έχει να δείξει έργο μόνον στους ξένους τόπους, αλλά ακόμη και εντός Ελλάδος! Δράσεις σημαντικές, που δυστυχώς δεν “πουλάνε” για να δημοσιοποιούνται από τα Δελτία των 8 και από τα διάφορα πρωτοσέλιδα. Διαβάστε…

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2015 δεκαμελής αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου παρουσιάσθηκε στην έναρξη της συνδιάσκεψης που διοργάνωσε η αυτοαποκαλούμενη «Αυστραλιανή Μακεδονική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» μαζί με το «Ουράνιο Τόξο» και την «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία» σε ξενοδοχείο της Φλώρινας, για να εκφράσει την ενόχλησή της στον ανιστόρητο και προπαγανδιστικό χαρακτήρα της θεματολογίας του που θα παρουσιαστεί μόνον στα αγγλικά και τα σκοπιανά.

Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί για την συνδιάσκεψη (ανιστόριτη, προπαγανδιστική) επιβεβαιώθηκαν πλήρως από την εναρκτήρια ομιλία του Β. Φρίντμαν ο οποίος, με ιστορικές ακροβασίες, ενώ από την μία τόνισε επανειλημμένα τον καθαρά σλαβικό χαρακτήρα της γλώσσας τον Σκοπίων από την άλλη προσπάθησε να την συνδέσει με την γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων και να την ταυτίσει με τα «Εντόπια» της Καστοριάς. Πιθανώς για τους παραπάνω λόγους ο εξ Αυστραλίας υπεύθυνος της συνδιάσκεψης κ. Ι.Π. Καμβόφκι μας απαγόρευσε να βιντεοσκοπίσουμε την ομιλία του κ. Β. Φρίντμαν για να μην έχουμε στοιχεία των ανακριβειών που είπε ο ομιλιτής. Εκ μέρους μας παρέμβαση και ερωτήσεις στην ομιλία του κ. Β. Φρίντμαν έκαναν η Νίνα Γκατζούλη (φωτό) και ο  Π. Μπαλτατζής.

Ο συνολικός αριθμός των τριάντα ενός (31) συμμετεχόντων στο συνέδριο επιβεβαιώνει την οργανωτική αποτυχία της συνδιάσκεψης η οποία ενώ ήταν ανοικτή στο κοινό, μόνον…. έξι Φλωρινιώτες την παρακολούθησαν συμπεριλαμβανομένων ηγετικών στελεχών του συνδιοργανωτή «Ουράνιου Τόξου» με έδρα την Φλώρινα. Συγκριτικά πρέπει να πούμε ότι οι δημοσιογράφοι ήταν πέντε (5) και η δική μας αντιπροσωπεία δέκα (10) άτομα. Οι διοργανωτές μάλλον περίμεναν αυτήν την πολύ περιορισμένη συμμετοχή των Φλωρινιωτών και για αυτό φρόντισαν να περιορίσουν το εμβαδόν της ήδη μικρής αίθουσας του ξενοδοχείου με την τοποθέτηση πανό και παραβάν για να φαίνεται μικρότερη και κατ’επέκταση τεχνητά γεμάτη.

Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί ότι όταν ζητήσαμε από τους διοργανωτές να συναντηθούμε με εκπρόσωπο της εμφανιζόμενης ως τρίτης συνδιοργανώτριας οργάνωσης της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας» ο Ι.Π. Καμβόφκι μας παρέπεμψε στις Βρυξέλλες (!) κάτι που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος αυτής της οργάνωσης στην αίθουσα.

Η αντιπροσωπεία μας διένειμε σε όλους τους παρευρισκόμενους:
.1) το βιβλίο “Macedonia Evidence” (στο οποίο υπάρχει επιστολή, στα αγγλικά, τα ελληνικά, τα γερμανικά και τα σκοπιανά, προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μ. Ομπάμα, υπογεγραμμένη από 400 Έλληνες και ξένους καταξιωμένους καθηγητές ιστορίας και αρχαιολογίας ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, με πρωτεργάτη τον Αμερικανό Σ. Μίλλερ με την οποία τον ενημερώνουν ότι η περιοχή των Σκοπίων ονομαζόταν Παιoνία και δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία).
.2) αντίγραφο, στα ελληνικά και αγγλικά, επιστολής της Πανελλήνιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων προς τους διοργανωτές (στην οποίαν μεταξύ των άλλων τονίζεται η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πραγματικών Μακεδόνων από την θεματολογία της συνδιάσκεψης, που στάλθηκε στους διοργανωτές πολλές μέρες νωρίτερα και στην οποίαν οι διοργανωτές δεν τόλμησαννα απαντήσουν)
.3) Φυλλάδιο στα ελληνικά και αγγλικά με τις θέσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (με αναφορά και στο Βουλγαροκίνητο κίνημα του Iliden που τόσα δεινά προξένησε στους Μακεδόνες το1903) συνοδευόμενο από χάρτη των ορίων της πραγματικής Μακεδονίας (στα οποία φυσικά δεν περιλαμβάνεται η ευρύτερη περιοχή της πόλης των Σκοπίων η οποία ποτέ δεν κατοικήθηκε από Μακεδόνες), φωτογραφίες του πρώτου Προέδρου των Σκοπίων Γκλιγκόρωφ (από συνέντευξη στην οποία λέει ότι είναι σλάβοι και δεν έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο), φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκεοργκιέφσκι μπροστά από το Βουλγαρικό λιοντάρι (να δηλώνει ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος), φωτογραφία επιγραφής στα αρχαία Ελληνικά σε μάρμαρο (που από άγνοια οι Σκοπιανοί τοποθέτησαν στην είσοδο κυβερνητικού τους κτηρίου) και φωτογραφία της επιτροπής Κολιζέφσκι με το πρώτο διάταγμα του 1945 με το οποίο δημιουργείτο για πρώτη φορά το σκοπιανό αλφάβητο.

Ο Ι. Π. Καμβοφσκι όταν πήρε τα παραπάνω, εκνευρισμένος και προκλητικά τα πέταξε σε κάδο σκουπιδιών. Προς τιμήν τους όλοι οι άλλοι τα κράτησαν και μερικοί άρχισαν να τα ξεφυλλίζουν αμέσως.

Πριν αποχωρήσει η αντιπροσωπεία μας από τον χώρο του ξενοδοχείου έδωσαν συνέντευξη Τύπου στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους η  Νίνα Γκατζούλη εκ μέρους των ΠαμμακεδονικώνΕνώσεων Υφηλίου και ο  Δ. Γιουματζίδης εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

>>> Άραγε, το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών και κάποια άλλη κρατική υπηρεσία, έχουν γνώση του “περιστατικού”;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: