Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αυξήσεις & προσλήψεις όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν…

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 16/12/2018

Χθεσινή δήλωση του Φώτη Κουβέλη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προς ΛΣ

|> Στην αναγκαιότητα αύξησης των αποδοχών των λιμενικών όταν “υπάρξουν καλύτερες συνθήκες” και στο πολιτικό περιεχόμενο της απόφασης της κυβέρνησης να καταβάλει τα αναδρομικά στους λιμενικούς και στους εργαζομένους στα “ειδικά μισθολόγια”, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης , κατά την επίσκεψή του χθες Σάββατο 15/12 στο Λιμεναρχείο του Βόλου.

Συγκεκριμένα, ο Φώτης Κουβέλης, δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης στην οποία παρέστησαν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, ο λιμενάρχης πλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κανάκης και αξιωματικοί του Λιμεναρχείου: “Πρέπει να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος επειδή σας καταβλήθηκαν τα αναδρομικά, τα οποία ήταν μία οφειλή της Πολιτείας προς εσάς. Και μάλιστα η καταβολή αυτή έγινε παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε άμεση υποχρέωση, ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τον λόγο ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν ορίζουν το χρόνο καταβολής των αναδρομικών. Αλλά τα καταβάλαμε τα αναδρομικά γιατί ήταν προτεραιότητα και υπήρχε η δημοσιονομική δυνατότητα, ο δημοσιονομικός χώρος για να καταβληθούν. Βεβαίως γνωρίζω ότι οι αποδοχές σας δεν είναι αυτές που αντιστοιχούν στις υπηρεσίες που προσφέρετε για την προστασία των πολιτών, για την ασφάλεια των λιμανιών, για τις υπηρεσίες σας προς το δημόσιο συμφέρον. Πιστεύω όμως και ελπίζω ότι η Πολιτεία κάτω από καλύτερες οικονομικές συνθήκες θα ανταποκριθεί σε αυτό στο οποίο εκ των πραγμάτων πρέπει να ανταποκριθεί. Και αυτό είναι η ορθή ανταμοιβή όλων εκείνων των υπηρεσιών που προσφέρετε με τον καλύτερο τρόπο. Σε ό,τι αφορά στη στελέχωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κάνουμε προσπάθειες, προκειμένου και ο αριθμός των υπηρετούντων να αυξηθεί, με το δεδομένο ότι οι οργανικές θέσεις που έχουν ορισθεί, είναι κατώτερες των πραγματικών αναγκών που υπάρχουν. Υπάρχει όμως πρόβλημα υποστελέχωσης και με βάση τις οργανικές θέσεις που έχουν καθορισθεί. Για μια ακόμη φορά θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά που με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος προσφέρετε στην πατρίδα και στους πολίτες“.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μαζί με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Χρήστο Λαμπρίδη και Διονύση Τεμπονέρα, την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλλή, συμμετείχαν σε σύσκεψη με όλα τα μέλη του δ.σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάσθηκαν μέτρα και πολιτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου, ως χρήσιμου μεγέθους για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Από όλες τις πλευρές επισημάνθηκε το γεγονός ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στις αρχές του 2019 για τις υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων σε δέκα λιμάνια της χώρας-συμπεριλαμβανομένου και του Βόλου-μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Φώτης Κουβέλης μαζί με τους Χρήστο Λαμπρίδη, Διονύση Τεμπονέρα και την Κατερίνα Παπανάτσιου συναντήθηκαν και με το δ.σ. του σωματείου των εργαζομένων στο λιμάνι του Βόλου. Οι εργαζόμενοι, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη είναι και η θέση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η οποία μετά τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ανέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις της.

> Σημειώνεται ότι ο κ. Κουβέλης βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας με αφορμή το 11ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, οι εργασίες του οποίου, θα ολοκληρωθούν σήμερα Κυριακή 16/12.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: