Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χιλιάδες δέματα αγάπης σε απόρους από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 23/12/2022

Σεραφείμ: “Τα Χριστούγεννα είναι η αποθέωση της αγάπης” – “Κάθε δάκρυ, κάθε πόνος και κάθε στεναγμός είναι μία Προσευχή”…

|> Παρουσία του γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργου Σταμάτη και σε συνέχεια των φιλανθρωπικών δράσεων που προηγήθηκαν από την Μητρόπολη Πειραιώς, ο μητροπολίτης κ. Σεραφείμ πρόσφερε χθες, Πέμπτη 22/12, χιλιάδες δέματα αγάπης σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων.

Η εκδήλωση έμπρακτης προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας, έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Ευχαριστώντας θερμά, ο κ. Σεραφείμ, όλους για την παρουσία τους επεσήμανε ότι «τα Χριστούγεννα είναι η αποθέωση της αγάπης», τόνισε πως «είναι μια γιορτή αγάπης, ελέους, θαλπωρής και στοργής» τονίζοντας: «Κάθε δάκρυ, κάθε πόνος και κάθε στεναγμός είναι μία Προσευχή»…

Σημειώνοντας πως η Εκκλησία ανοίγει την αγκαλιά της 365 ημέρες το χρόνο και ευχαριστώντας θερμά τους εκπροσώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή τους, αναφέρθηκε στην έμπρακτη συμπαράσταση της ομάδας και του προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη, συμπληρώνοντας πως «όλη η βοήθεια που απολαμβάνουμε από την βοήθεια των αδελφών μας, κατευθύνεται σε αυτή την δράση που επιμερίζεται και στην Δραπετσώνα και τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη που ανήκουν στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια».

«Σήμερα αποδεικνύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ζωή χωρίς αγάπη», υπογράμμισε και επισημαίνοντας πως «όλη η προσπάθεια γίνεται για να προσφέρουμε αγάπη και στοργή σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη», ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι αγωνίζονται και συμβάλουν ουσιαστικά στον τομέα της φιλανθρωπίας, όπως είναι οι ιερείς, τα μέλη των φιλοπτώχων ταμείων και οι εκατοντάδες εθελοντές.

Ο κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τον παριστάμενο γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία συμπαραστέκεται ουσιαστικά -και πολλές φορές αθόρυβα- στο έργο της Ι.Μ. Πειραιώς. Από την πλευρά του ο κ. Σταμάτης, συνεχάρη τον σεβασμιότατο μητροπολίτη και τους συνεργάτες του για τις ενέργειες που καθημερινά καταβάλλουν στον τομέα της φιλανθρωπίας διαβεβαιώνοντάς τον πως θα βρίσκεται στο πλευρό του.

«Σήμερα προσφέρονται δέματα αγάπης για να ανακουφίσουν την αδυναμία των αδελφών μας. Στα πρόσωπά τους βλέπουμε τον Χριστό που Γεννιέται», είπε ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του ο μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ευχόμενος σε όλους «το Βρέφος της Βηθλεέμ να φέρει ειρήνη, αγάπη και στοργή».

Ακολούθως ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, επισκέφθηκε στα νέα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  τον σεβασμιότατο, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα πολλά προβλήματα που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία, ενώ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης στον «αν δεν έβλεπα με τα μάτια μου την σημερινή εικόνα δεν θα πίστευα το μέγεθος του έργου που επιτελείται».

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: