Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καύσωνας, πυρκαγιές, μετάλλαξη “Δ” και… “Υπόθεση Φιλιππίδη”;

FLASH στις 01/08/2021

Χρειαζόμαστε την αλήθεια, πρέπει να μπορέσουμε να ξανακοιτάξουμε τον απέναντί μας στα μάτια. Η χώρα κινδυνεύει από πολλές πλευρές

Δημήτρης Κωνσταντάρας |>  Ζούμε τρομερές μέρες, επικίνδυνους καιρούς, δύσκολες συνθήκες με τον αφόρητο και απειλητικό καύσωνα να απει8λεί τη χώρα – και τον κόσμο ολόκληρο-, με τις καταστροφικές πυρκαγιές να ξεσπάνε η μία μετά την άλλη και να μάς επιτίθενται εκδικητικά, με τον αριθμό των κρουσμάτων από τη μετάλλαξη ‘Δ’ του κορωνοϊού να αυξάνονται και με τα νοσοκομεία να έχουν αρχίσει πάλι να γεμίζουν.

Μια σειρά από ΠΟΛΥ σοβαρά ζητήματα απασχολούν την επικαιρότητα , τα οποία δεν «γλυκαίνουν» ούτε με τις λίγες, πολύ σημαντικές αλλά και πολύ λίγες επιτυχίες των αθλητών μας στο Τόκιο, ούτε με εξαγγελίες αυξήσεων του 2%.

Μέσα σ’ αυτό τον ορυμαγδό των επιθέσεων που μάς συμβαίνουν, άλλα θέματα που μάς απασχόλησαν και μάς απασχολούν, περνούν – αναγκαστικά- σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, ο εγκλεισμός στις φυλακές του πολύ γνωστού και αγαπητού ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη που ακολούθησε μήνες αποκαλύψεων και κατηγοριών εναντίον του, ξανάφερε την υπόθεση στην επικαιρότητα και κάποιες νέες πτυχές του, αποτέλεσαν «θέμα» σε αρκετές πιο «ελαφριάς» θεματολογίας τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Λογικό.

Αυτό το θέμα δικαιολογημένα ενδιαφέρει αφού -άλλωστε- «πουλάει».

Καύσωνας, πυρκαγιές, έξαρση του ιού, δραματικές εκκλήσεις για εμβολιασμό , τα «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών, οι καυγάδες κομμάτων για την αύξηση του 2% και μέσα σ’ όλα… η Υπόθεση Φιλιππίδη. Και εκεί σταματώ γιατί από εκεί αρχίζω. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες γιατί στην εκπομπή που ξανάφερε, σε υψηλούς τόνους, το θέμα Φιλιππίδη στη δημοσιότητα ΜΕΤΑ από την προφυλάκισή του, μετέχει και ο γιός μου.

Με αφορμή αυτή την εκπομπή και δηλώσεις γνωστής ηθοποιού ότι «σήμερα είναι μια πολύ κακή και άσχημη μέρα» λόγω της προφυλάκισης Φιλιππίδη και την απάντηση της εκπομπής ότι «σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα» ακολούθησαν και άλλες εκπομπές και άλλες συνεντεύξεις και τελικά, ήρθε η δήλωση του προέδρου του Σωματείου ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα ότι « Τον Σεπτέμβριο έρχονται νέες αποκαλύψεις για τον καλλιτεχνικό χώρο».

Εν ολίγοις , ο Σπύρος Μπιμπίλας, εξήγησε ότι «πολλοί είναι εκείνοι που δεν μιλάνε γιατί φοβούνται». Σε γενικές γραμμές , ο Μπιμπίλας είπε: «Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της απρόσκοπτα. Ο κάθε άνθρωπος έχει το τεκμήριο αθωότητας με το μέρος του. Ασφαλώς και πρέπει να καταδικάσουμε κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε άλλους μόνο, όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για το κακό χάλι που υπάρχει στο θέατρο και αν δεν αλλάξει, θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Πρέπει να αλλάξει όλος ο κόσμος του θεάτρου και να δώσει μήνυμα στην υπόλοιπη κοινωνία».

«Πολλοί φοβούνται να καταθέσουν, υπάρχουν ταμπού…» είπε μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Και συνέχισε: «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποστεί πράγματα, που γνωρίζουν πράγματα και περιστατικά και τα λένε μόνο σε εμάς και δεν έρχονται να τα καταθέσουν. Αυτοί δεν βοηθούν το έργο της δικαιοσύνης. Υπάρχουν περιστατικά που δεν έχουν γίνει γνωστά καθώς πολλοί φοβούνται να καταθέσουν και να μιλήσουν γι’ αυτά».

Όπως προανήγγειλε – και με πολύ σοβαρό ύφος γιατί θεσμικά, ο ίδιος είναι επικεφαλής και έχει κομβικό ρόλο- «από Σεπτέμβρη νέες αποκαλύψεις».

«Θα περιμένετε γιατί το πειθαρχικό συνεχίζει τις εργασίες του. Η πρόταση είναι να αποβληθούν κάποιοι ηθοποιοί από το Σώμα, σαν μια ηθική κίνηση. Θα δούμε τον Σεπτέμβριο τι θα γίνει, πρέπει να περιμένουμε το αν θα έρθουν άλλοι άνθρωποι στο πειθαρχικό συμβούλιο», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Αισθάνομαι -όπως είπα- περίεργα που ασχολούμαι με το θέμα και γιατί ο γιός μου εργάζεται στο κανάλι που «έβγαλε» τις δηλώσεις για την «πολύ όμορφη» ή για «πολύ άσχημη μέρα» και γιατί γνωρίζω άριστα το θέμα ΚΑΙ τον Σπύρο Μπιμπίλα αλλά ούτε θέλω, ούτε μπορώ να εμπλακώ.

Θεωρώ πολύ σημαντική την υπόθεση Φιλιππίδη (και την υπόθεση Λιγνάδη) για το ελληνικό θέατρο. Χρειαζόμαστε την αλήθεια πρέπει να μπορέσουμε να ξανακοιτάξουμε τον απέναντί μας στα μάτια, να καταλήξουμε οριστικά κάπου τέλος πάντων αλλά το να ασχοληθούμε τώρα, σήμερα μ’ αυτό το θέμα ενώ η χώρα φλέγεται, καίγεται, απειλείται, πλήττεται, υποφέρει και κινδυνεύει από πολλές πλευρές, ΔΕΝ είναι η κατάλληλη ευκαιρία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: